Jágrovo Kladno udrželo extraligovou příslušnost! Graduje finálová bitva mezi Třincem a Spartou o mistrovský titul

26. duben 2022

Kladno zůstává extraligové! Tým kolem Jaromíra Jágra si v barážovém duelu poradil s Jihlavou poměrem 4:1 na zápasy. Kdo táhl Rytíře za záchranou extraligové příslušnosti? Dojmy přidá reportér pátého barážového zápasu Petr Kadeřábek. Co bude rozhodovat v pátém pokračování boje o titul? Řeč bude i o odchodu litvínovských ikon Viktora Hübla a Františka Lukeše. Poslechněte si celou Čistou hru Martina Procházky a navnaďte se na vyvrcholení finálové série hokejové extraligy!

Petře, kde byl hlavní rozdíl mezi Kladnem a Jihlavou?

Víc osobností a individualit v dresu Kladna. Tou největší byl určitě tahoun mužstva Tomáš Plekanec a možná trošku překvapivě i útočník Adam Kubík, který dokázal v pěti utkáních skórovat osmkrát a přidal ještě čtyři asistence.

Martine, kde bude Kladno hledat nové posily na nadcházející sezonu, aby hrálo v extralize důstojnější roli?

Není v jednoduché pozici, protože tuzemský trh je vybraný. Nejsem si jistý, zda může Jarda Jágr najít typově podobné hráče, kteří mu budou sedět do týmu. Možná mu znovu nezbyde nic jiného než se podívat do zahraničí. Angažování zámořských hráčů je ale vždy loterií. 

Čtěte také

Čeho se musí v pátém pokračování finálové série vyvarovat Třinec?

Musí se vyvarovat zbytečných vyloučení, protože Sparta má vynikající přesilovky a dokáže v nich rozhodovat utkání. Podle mě utkání rozhodne individuální akce některého z forvardů, netroufám si ale tvrdit z jakého klubu.

Každý hrací den play off vysíláme pořad S mikrofonem za hokejem. Poslouchejte Radiožurnál Sport a v přímém přenosu si nenechte ujít komentář našich reportérů z finálové série o extraligový titul mezi Třincem a Spartou. Páté utkání od 17 hodin z Werk arény komentují Lukáš Kaleta a David Procházka!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související