Jágr nedal už 10 zápasů gól. Nepovedlo se mu to ani v Plzni

27. listopad 2019 06:20

Už deset zápasů nevstřelil v extralize gól legendární kladenský hokejista Jaromír Jágr. V utkání 22. kola na ledě Plzně si sice připsal asistenci u jediné branky svého týmu, prohře Rytířů 1:3 ale nezabránil.

Plzeňský gólman Dominik Frodl předvedl několik skvělých zákroků a vychytal i Jágrovu střelu v přesilovce do poloodkryté brány. „Prostě jsem se tam co nejvíce natáhnul, snažil jsem se dostat ruku co nejblíže k němu a naštěstí mě trefil. Všichni víme, že je Jágr legenda. Ale je to stejný zákrok, jako kdyby tam byl nějaký mladý kluk. Nechci, aby mi dal gól,“ komentoval svůj zákrok proti Jágrovi Dominik Frodl.

Ve vítězném duelu s Kladnem ho dělily od druhé vychytané nuly v řadě pouze tři minuty a 18 sekund. „Nebudu říkat, že ta nula v hlavě nebyla. Ale bylo to jen 2:0. Dali gól na 2:1 a byly tři minuty do konce. Naštěstí jsme to pak perfektně odbránili,“ dodal Frodl.

Fanoušci Plzně měli velkou radost

Rytíři zkusili v závěru ve vlastním oslabení power-play, při které plzeňský gólman vystřelil na opuštěnou bránu. Jeho pokus ale trefil pouze jednoho ze soupeřů. „Bylo to ukvapené. Už asi dvacátý zápas čekám, že při power-play to na mě hodí a že to zkusím,“ řekl brankář Plzně.

Kantner byl na vyřazení, teď řádí v prvním útoku

Kotouč do prázdné brány tak dostal až jeho spoluhráč Matyáš Kantner. Ten se v zápase často potkával na ledě s Jaromírem Jágrem. „Na buly jsem si dával pozor. Chodí tam trošku dřív, než to rozhodčí hodí. To byla jediná věc, na kterou jsem se hodně soustředil,“ popsal Kantner, který se v úvodu sezony trápil a i podle slov trenéra Ladislava Číháka byl zralý na vyřazení z kádru. Teď řádí v prvním útoku s Milanem Gulašem. „Mates byl na začátku sezóny téměř na vyřazení. Ale pracoval dál, nepanikařil a dával si navíc. A jenom tím si zajistil výkonnost. Dostal se ze čtvrtého útoku až do prvního,“ doplnil Ladislav Čihák.

Kanter od 1. listopadu bodoval ve všech zápasech s výjimkou nepodařeného duelu s Olomoucí, kdy Škoda neskórovala. „Já jsem strašně zlepšil hlavu. Nastavil jsem si to jinak než na začátku sezóny. Bez práce to nejde. Vždycky člověk musí udělat něco navíc. Mám čistý svědomí, že jsem udělal maximum,“ řekl Matyáš Kantner.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio