Jadran ve znamení fotbalu

22. srpen 2007
Vysílání v Chorvatsku 2009

Novým koučem Hajduku Split se možná stane český trenér Zdeněk Zeman. Chorvatský národní fotbalový tým se večer utká s Bosnou a Hercegovinou. Ve čtvrtek bude u Jadranu oblačno, na Istrii místy i s nějakými přeháňkami nebo bouřkami. Teploty do 31, v Dalmácii do 34 stupňů.

Český trenér Zdeněk Zeman by mohl být novým trenérem Hajduku Split. Tým je bez kouče prakticky od začátku ligy, kdy kvůli neúspěchu opustil místo na lavičce Ivan Pudar. Chorvatská média v okruhu dalších spolufavoritů zmiňují také Slovince Srečka Katance, nynějšího trenéra Makedonie.

Až dnes večer uvidíte Chorvaty ve fotbalových dresech, nedivte se! Jejich národní tým bude hrát s Bosnou a Hercegovinou. Domácí jsou momentálně v mezinárodních fotbalových tabulkách na sedmém místě, ale rádi by výš - alespoň na třetí příčku. A mimochodem, fotbalu neutečete ani v barech a restauracích, zápas se vysílá v televizi.

KURZY A BENZÍN:

Za jedno euro 7 kun 28 lip a za 100 korun 25,55. Za kolik natankujete? Litr Naturalu 95 přijde na necelých 8 kun. Nafta stojí 7 kun a 42 lip. LPG je za 3,35.

DOPRAVA:

Doprava u Jadranu je bezproblémů. Hustší provoz je jen v turistických centrech a na takzvaném Istrijském Ypsilonu. Pozor na fotbalové fanoušky na hraničních přechodech do Bosny a Hercegoviny! Cestou do Česka počítejte se zdržením na mýtnicích, hlavně před Záhřebem, kde budete čekat až čtvrt hodiny.

POČASÍ:

U Jadranu nás ve čtvrtek 23. srpna čeká většinou oblačno, na Istrii místy přeháňky a bouřky. Ranní teploty 21 až 26 stupňů, odpolední 26 až 31, v Dalmácii až 34 stupňě. Vát bude vetšinou mírný severozápadní vítr, v Dalmácii slabé Jugo. Jachtaři musejí počítat většinou se severovýchodním větrem 5 až 15 uzlů, ráno 20 až 24 uzlů. Moře bude mezi dvojkou a trojkou, viditelnost do 20 kilometrů.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu