I když Jágr nenastoupil, Rytíři Kladno porazili Prostějov 7:2

25. únor 2018

Kladenští Rytíři se se základní částí WSM ligy soutěže rozloučili vítězstvím nad Prostějovem 7:2, i když v sestavě Rytířů znovu chyběl zraněný Jaromír Jágr. Naopak se do sestavy se vrátil pouhých pár hodin po příletu z olympiády v Koreji slovinský reprezentační obránce Jurij Repe.

Domácí fanoušky navnadil výsledek o to víc, že se stejným soupeřem si to kladenští hráči rozdají už v úterý ve čtvrtfinále play off. Trenér Pavel Patera ale varoval před nemístným optimismem. Prostějov totiž v sobotu nechal odpočívat svoje opory a vypustil na kladenský led početnou skupinu nezkušených mladíků. Jenomže úterní zápas určitě pojme docela jinak. Na druhé straně kladenští i bez Jágra dokázali třeba v Českých Budějovicích, že jsou vážnými zájemci o účast v baráži.

Kladenským tribunám ale v sobotu neuniklo, že do sestavy se vrátil pouhých pár hodin po příletu z olympiády slovinský reprezentační obránce Jurij Repe. „ Mám za sebou 28 hodin cesty, přijel jsem na Kladno v jednu hodinu ráno a hned jsem večer nastoupil. Točila se mi celý zápas hlava, byl jsem strašně unavený. Ale byl to od trenérů dobrý tah, abych tu únavu „vyjezdil“,“ svěřil se po zápase.

Trenér Prostějova Jiří Vykoukal pevně doufá, že jeho tým bude Kladnu v boji o postup hodně nepříjemným soupeřem. Rytíře však považuje za favorita čtvrtfinálové série.

autor: apr
Spustit audio