Hvězdy české atletiky se o víkendu sejdou na mistrovství republiky v Plzni. Nalaďte si Radiožurnál a buďte u toho

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková bude v neděli bojovat o svůj rekordní 14. domácí titul. Na mistrovství republiky v Plzni jí ale čeká soupeřka, která je pátá v letošních světových tabulkách – Nikola Ogrodníková. Na finálové běhy se chystají Zuzana Hejnová a Lada Vondrová. V dálce se pokusí překonat osmimetrovou hranici Radek Juška Ve vysílání Radiožurnálu vám odpoledne nabídneme živé vstupy ze stadionu i ohlasy českých sportovců.

Naposledy přišli čeští atleti o venkovní republikový šampionát v roce 1938. To se letos mohlo kvůli pandemii koronaviru opakovat, ale nakonec na akci dorazí skvělá konkurence včetně medailistů z olympijských her a mistrovství světa. A to i tak trochu díky okleštěné mezinárodní sezoně. Pro většinu českých závodníků bude MČR v Plzni vrcholem specifické sezony.

Čtěte také

Kvůli zdravotním problémům se museli odhlásit medailisté z velkých světových akcí oštěpař Jakub Vadlejch, koulař Tomáš Staněk nebo čtvrtkař Pavel Maslák. Mílař Jakub Holuša letní dráhovou sezónu kvůli nedostatku motivace a přípravě na příští olympijskou sezonu vynechává.

Organizátoři musí rozdělit závodníky, diváky a technický personál na stadionu do několika sektorů, aby se vzájemně nepotkávali. Celkově může být v areálu 2000 lidí. Počet fanoušků, kteří se na akci v Plzni dostanou, je zhruba 1400.

Všichni posluchači Radiožurnálu mohou být u mistrovství alespoň na dálku. Nalaďte si o víkendu naše vysílání, nebo poslouchejte online. Reportéři se vám budou hlásit přímo ze stadionu.

autor: Jakub Marek
Spustit audio

Související