Hvězdné manýry hráči Chelsea nemají, říká fotbalový agent Kolář

13. únor 2013

Fotbaloví fanoušci sledují slavné hráče nejen na hřišti, leckdy jsou jim v patách hned od příjezdu do dějiště zápasu. A tak tomu bude určitě i dnes po poledni v Praze, až na letišti Václava Havla přistane letadlo s týmem Chelsea, a tedy i Frankem Lampardem nebo Petrem Čechem.

O pobytu fotbalistů Chelsea v Praze se toho ale moc neví, klub na veřejnost příliš podrobností nepouští, dokonce ani to, kde se ubytuje. Příprava dvoudenní zastávky fotbalových hvězd v Praze začíná dlouhé týdny před samotným příletem týmu.

„Vše začíná už po slavnostním losování ve švýcarském Nyonu, kde se zástupci jednotlivých klubů potkávají a vyměňují si co nejvíce možných informací. Také předávají druhé straně svoje požadavky, řeší se tam celková logistika, ale třeba i to, jaké ovoce nebo pití mají mít hráči připraveno v kabině před zápasem,“ popisuje fotbalový agent Viktor Kolář. Majitel společnosti SportInvest, která do Chelsea vyslala před lety brankáře Petra Čecha.

Chelsea podle něj pracuje na vysoké profesionální úrovni a nemá nesplnitelné požadavky. Svým hráčům zabezpečuje maximální servis a všechno je podle Koláře v mezích normy.

„Určitě se nechovají jako nějaké hvězdy, ale mají třeba vlastního kuchaře. Chelsea jinak používá dva druhy letadel, jedno pro zhruba pětačtyřicet lidí, kterým létají ve Velké Británii na Premiér League a utkání Poháru, a pak boxing nebo airbus pro zápasy Ligy mistrů nebo Evropské ligy,“ říká Viktor Kolář.

„Na jeho palubě jsou potom kromě hráčů a realizačního týmu, což je včetně masérů a dalších něco kolem pětatřiceti lidí, v zadní části letadla například novináři a partneři a sponzoři klubu,“ vyjmenovává Kolář.

Osobně s nejvyššími šéfy Chelsea mnohokrát jednal a dostal se i do zákulisí klubu. Srovnávat Chelsea s normálními kluby evropského průměru prý nejde.

„Je to především o množství lidí a jejich kvalita, těch, kteří se starají o hráče. Vytvářejí jim naprosto úžasné zázemí a vytvářejí jim ten nejkvalitnější možný servis, ať už na hřišti, nebo i mimo hrací plochu.“

autoři: lvb , tej
Spustit audio