Hudební fanoušci budou mít letos zaplněný kalendář. V Česku vystoupí The Weeknd, Jamiroquai nebo Kiss

2. leden 2023 09:11

Českem bude v letošním roce znít metal, rock, ale i vážná hudba. Fanoušci se můžou těšit třeba na koncerty Iron Maiden, Kiss nebo Erose Ramazzottiho. A zájem je velký, na některá vystoupení zbývají poslední vstupenky.

Překonává hudební rekordy a přepisuje historii toho, co je v hudební branži možné – například v situaci, kdy vyprodal sto tisíc vstupenek během deseti minut ještě před vydáním debutového alba.

Čtěte také

To je britský zpěvák Lewis Capaldi, který se českému publiku představí v pražské O2 areně 17. února, o měsíc později pak vydá svoji druhou studiovou desku. V Česku je pak už jako doma George Ezra, ten fanouškům zazpívá 21. února.

Největší hala v Česku letos přivítá i další tuzemské interprety  zlatá slavice Ewa Farna tam oslaví 30. narozeniny a kapela Jelen zase 10 let na hudební scéně.

Po třech letech se pak do Prahy vrací Maroon 5 s charismatickým zpěvákem Adamem Levinem. Pro svůj koncert v letošním roce si vybrala letiště v pražských Letňanech. Vystoupí tam 21. června.

Mizí i vstupenky na festivaly

O necelé dva měsíce později přiláká na stejné místo desetitisíce fanoušků i pětinásobný držitel hudební cen Grammy  kanadský R&B zpěvák The Weeknd.

Na více než 350 koncertů, divadel, ale i workshopů a diskuzí láká festival Colours of Ostrava. Některé hlavní headlinery už představil, jak za festival potvrzuje Jiří Sedlák:  

Čtěte také

„K největším hvězdám patří například americká pop-rocková kapela OneRepublic nebo rapper Macklemore, což je držitel Grammy, který na festival přiveze obrovskou show.“

Organizátoři festivalů také hlásí velký zájem o vstupenky v předprodejích, vysvětlují si to nejen zvučnými jmény zahraničních interpretů, ale taky jistější letní festivalovou sezonou, kterou v minulých letech narušila pandemie.

Na královehradeckém Rock For People v červnu si fanoušci poslechnou anglickou kapelu Muse a na pražském festivalu Metronome pak například rockery Editors nebo multižánrovou formaci Jamiroquai.

autor: Jiří Štefl
Spustit audio

Související