Hrozně si toho vážíme, říká po zisku čtvrtého titulu s Plzní Kolář

1. květen 2016

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou počtvrté vítězi české nejvyšší soutěže. Díky rekordní šestnácté výhře v řadě navíc dokázali poprvé v klubové historii obhájit prvenství z předchozí sezony. Svou nadvládu nad českým fotbalem potvrdili ve 27. kole Synot ligy výhrou 2:0 nad sestupující Ostravou.

Jako první razítko na obhajobu mistrovského titulu nabídl v souboji s Baníkem po půlhodině hry z penalty Patrik Hrošovský, jehož gól se nakonec ukázal jako vítězný.

„Tím, jak jsme letos kopali penalty, tak už nikdo nezůstal, takže jsem musel jít kopat já,“ prohlásil po zápase Hrošovský, jenž tímto narážel na nepříliš působivou bilanci Viktorie v úspěšnosti proměněných pokutových kopů.

Pojistku pak přidal ve druhém poločase Daniel Kolář, jeden z mála Viktoriánů, který zažil coby hráč všechny čtyři tituly v klubové historii.

„I s Pavlem Horvátem jsme tady asi čtyři, nebo pět, z těch, kdo zažil ten první titul. Pamatuji si to jako dneska, Limba (Limberský, pozn. red) si dal vlastňák, bylo krásné počasí a plný stadion. Doufám, že tento zápas si také budu pamatovat až do konce života,“ řekl Kolář.

Právě Daniel Kolář byl i letos jedním z pilířů týmu, který od říjnové prohry v Brně vyhrál šestnáct zápasů v řadě a poprvé dokázal pro Plzeň obhájit mistrovský titul.

„Myslím, že ta obhajoba je hodně složitá a jsme strašně rádi, že se nám to povedlo. Nesmírně si toho vážíme,“ uvedl po včerejšku již čtyřnásobný mistr.

Čtěte také

Na evropské scéně český fotbal skvěle reprezentovala pražská Sparta, v domácí lize ale dominovali svěřenci Karla Krejčího. Oba vzájemné duely dvou nejlepších českých klubů vyzněly ve prospěch Plzně.

„O titulu nerozhoduje utkání se Spartou. O titulu rozhodují zápasy, ve kterých jste jasným favoritem a musíte potvrdit tři body. My jsme byli na každé utkání dobře připraveni a věděli jsme, o co se hraje. Strašně důležité jsou pro nás body z každého zápasu,“ hodnotí mistrovskou sezonu záložník Viktorie Daniel Kolář.

autoři: vja , jkn
Spustit audio