„Hráli výborně, nedali nám prostor,“ ocenil výkon přerovských hokejistů Jaromír Jágr

Jaromír Jágr má za sebou druhý zápas ve WSM lize. Po vítězství nad Benátkami nad Jizerou jeho kladenští Rytíři neuspěli v Přerově, prohráli 1:2. Jágr byl po utkání vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. Především ale splnil sen mnoha fanoušků vidět jednoho z nejlepších hráčů české hokejové historie v akci na ledě.

Zaplněné hlediště přerovského zimního stadionu zpívalo, skandovalo, někdy pískalo, ale hlavně si užívalo hokejový svátek. „Je to i o tom věku. Pohybově se mi líbí, myslel jsem, že bude pomalejší. Nevím, do jaké míry je to dané úrovní hry. Ale podle mě je dobrý,“ komentoval hru Jaromíra Jágra jeden z příznivců v hledišti Karel Slinták.

Souboj se slavným soupeřem si užíval i střelec druhé branky Přerova Jakub Šlehař. „Taková persona je cítit na tom ledě. Člověk, když kolem něj jede, tak má takový zvláštní pocit a neví, jak se k němu zachovat. Ale snažím se proti němu hrát jako proti všem ostatním. Jsem rád, že jsme si takového hráče pohlídali, až na pár situací, a zápas jsme vyhráli,“ řekl po utkání přerovský útočník.

Podle Jaromíra Jágra nečeká Kladno ve WSM lize nic jednoduchého, druhou nejvyšší českou soutěž v žádném případě nepodceňuje. „Proti Benátkám jsme měli problémy, první dvě třetiny to bylo hodně vyrovnané. Možná byli v některých částech zápasu lepší. Na druhou stranu aspoň máme na čem pracovat. Já jsem hned věděl, že to bude dlouhá cesta. Bude to fuška,“ přiznává Jágr.

České podmínky jako výzva

Kladenský lídr po zápase ocenil i výkon Přerova: „Hráli výborně, na všechny hráli stejně a nedali nám žádný prostor. Klobouk dolů. Ale zase záleží na nás, jak se přizpůsobíme příště.“

A to jak soupeři, tak podmínkám, ve kterých se hraje. „Já mám rád výzvy a i tohle je pro mě výzva. Samozřejmě je to rozdíl, když posledních 25 let nastupuješ v arénách za miliardu dolarů, ale to se bohužel nedá nic dělat. Já jsem rád, beru to jako výzvu,“ dodává Jaromír Jágr.

V nejbližším utkání se Kladno střetne v sobotu doma s Litoměřicemi.

autor: min
Spustit audio