Hrajeme zdravotníkům! Čeští muzikanti na Radiožurnálu děkují všem, kdo bojují s pandemií v první linii

Na Radiožurnálu spouštíme unikátní akci – hrajeme zdravotníkům. Spojili jsme se se špičkovými zpěváky a skupinami a společně děkujeme sestrám, lékařkám a lékařům v přetížených nemocnicích. Speciální písně upravené pouze pro Radiožurnál uslyšíte ve vysílání až do Vánoc.

Ne všichni mohou být na Štědrý večer doma a ne pro všechny jsou tyto Vánoce šťastné a veselé. Lékařům, sestrám i dalšímu personálu v nemocnicích proto poděkujeme spolu s muzikanty ve speciálním vysílání na Štědrý den a na druhý svátek vánoční - na Štěpána. Nalaďte si Radiožurnál po 17. hodině.

„Jsem Marek Ztracený a chtěl bych poděkovat všem zdravotníkům – sestřičkám, doktorům, saniťákům… Moc si vážím toho, co děláte, a obdivuju to. Je mi jasné, že chvílema to nemusí být úplně lehké, a tak vám posílám písničku Vítr do plachet," připojuje se k naší výzvě čerstvý zlatý Český slavík.

Kam se hrabe Spiderman

Zdravotnickému personálu v písni Klidná jako voda děkuje tak Jindra Polák z kapely Jelen. Interpreti skladby buď celé přezpívali anebo nahráli ve speciálním aranžmá ve svých studiích, doma či ve studiu Českého rozhlasu.

S humorem sobě vlastním přetextoval svoji píseň Co z tebe bude písničkář Pokáč. Text vymyslel, když se vracel z natáčení na Slovensku: „Chtěl bych moc poděkovat všem sestřičkám a taky doktorům, co pomáhaj nám. Jste hrdinové každou noc i den, kam se hrabe Spiderman.“

Skladby jako poděkování

Lékaře, sestřičky i pečovatele a pečovatelky v sociálních službách v následujících dnech pozdraví Aneta Langerová, Michal Hrůza, Mirai, kapely Chinaski a O5 a Radeček, David Koller, Xindl X, Marek Ztracený nebo Anna K.: „Držte se, tahle píseň je jen pro vás.“

Radiožurnál tak navazuje na úspěšné vystoupení pro zdravotníky, ale i na koncerty pro jiné myšlenky. Jejich záznamy si můžete pustit na webu Radiožurnálu. Speciální písně uslyšíte z našeho vysílání do konce vánočních svátků.

autoři: Jiří Štefl ,
Spustit audio

Související