Hradecké koupaliště Flošna letos vstoupí už do čtrnácté sezóny. Jaké novinky pro vás připravuje?

26. březen 2023 08:09

Do předpokládaného zahájení letošní, už čtrnácté sezóny, na koupališti Flošna v Hradci Králové zbývají zhruba dva měsíce. V některých letech otevíralo už v dubnu, to když venkovnímu koupání přálo počasí. K nejčastějším termínům otevření patří tradičně 20. květen. 

Vloni na hradeckou Flošnu zavítalo 80 tisíc zájemců. Letos se na venkovním koupališti připravuje nové dětské hřiště a zvětší se zastínění prostor u bazénků pro nejmenší. Vylepšení ocení především maminky s dětmi.

Čtěte také

„Karle, zaměřte mi patku.“
„Každá patka má jinou velikost, to znamená, že budeme muset upravit všechny sloupky na přesnou výšku. Zaznívá jeden z pokynů Vladimíra Cee ze společnosti realizující úpravy.

O jaké konkrétně půjde přibližuje vedoucí Flošny Jan Konvalinka. „Stojíme na ploše, kde u dětského bazénu bývalo zastínění z dřevěných trámů. My jsme zjistili, že už to není bezpečné a dobré, takže jsme se rozhodli zastínění předělat.

Dvojnásobné zvětšení zastíněné plochy ocení především maminky s malými dětmi. Dětské hřiště bude nově mezi restaurací a beeach volejbalovým hřištěm, pokračuje Vladimír Cee. „Dopadová plocha bude z gumy a na travnaté ploše budou nové kolotoče, houpačky, kladina a pingpongový stůl.

Čtěte také

„Je to investice asi okolo 3 milionů. Ale pozor, je to zastřešení jen dětského hřiště. Nejde o zastřešení bazénu, o kterém se v Hradci mluvilo. O tom v současné době neuvažujeme,“ doplňuje Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

Koupaliště na hradecké Flošně vstoupí letos už do své 14 sezóny. „Konečně přestalo v noci mrznout. Máme už předčištěný první bazén, ten největší, rekreační.

S napouštěním tří milionů litrů vody počítá vedoucí Konvalinka už tento, nejpozději příští týden. „Finančně je to trochu nevýhoda, ale pro návštěvníky je to výhodné. Napouští se sem klasická voda z vodovodního řadu, která teče po celém Hradci Králové. Napouštíme velmi čistou vodu a ještě ji upravujeme, aby byla čistější.

Čtěte také

Koupaliště Flošna je příspěvkovou organizací města Hradec Králové. Vloni získalo na provoz dotaci 5 milionů korun. Vykoupat se sem přišlo 80 tisíc lidí. Dalších 40 tisíc navštívilo wellnes studio, které sídlí ve společném areálu. To vykázalo zisk.

O ceně vstupného na venkovní koupaliště se podle ředitelky Bernhardová ještě jedná. „Loni bylo pro majitele čipových hodinek celodenní koupání za 145 korun. O letošních cenách bude rozhodovat rada města, budeme příští měsíc předkládat materiál do rady.

Připravit plavecký bazén včetně rekonstrukce dětského hřiště a nového zastřešení by se mělo stihnout do konce dubna. „Vyhřívat to v zimě nemá cenu, protože návštěvníci nepřijdou. Budeme čekat, až bude teplota koupací. Potom bazény vyhřejeme na 26 stupňů Celsia a otevřeme areál, dodává Jan Konvalinka.

Nejčastější termín otevření hradeckého koupaliště Flošna je 20. květen.

autoři: Naďa Kverková , baj
Spustit audio

Související