Hráči a členové realizačního týmu Slavie dostali od vedení milionovou pokutu

Finanční tresty pro všechny aktéry spojené s neuspokojivými výsledky fotbalové Slavie jsou na světě. Tři dny po ostudné domácí prohře 0:7 s Teplicemi se klubové vedení rozhodlo potrestat tým milionovou pokutou a podmínkou pro další tři utkání.

Generální ředitel Jaromír Šeterle před dopoledním tréninkem oznámil, že A tým, realizační tým a také sportovní vedení bude potrestáno pokutou milion korun. Navíc musí Slavia počítat také s finančními postihy pro další tři zápasy. Jedná se o utkání proti Znojmu, duel v rámci Poháru České pošty s Chomutovem a také další ligové klání s Jihlavou.

Pokud totiž Slavia nezvítězí v každém ze zmíněných utkání, bude vždy následovat pokuta ve výši půl milionu korun. Ta se však pochopitelně rozmělní mezi desítky lidí z celého týmu.

Podle informací na svých oficiálních stránkách má Slavia na soupisce 24 jmen, společně s realizačním týmem a sportovním vedením se tedy pokuta rozdělí mezi zhruba 40 lidí. V případě, že by se dělila rovnoměrně, připadá na jednu osobu pokuta ve výši 25 tisíc korun.

Vysokou prohru nesli velice těžce slávističtí fanoušci, kteří požadovali velké tresty. Mimo jiné chtěli, aby mužstvo nehrálo v sešívaných dresech.

Klubové vedení však k ničemu takovému nesáhlo. A to i přesto, že fanoušci apelovali, aby si hráči oblékli sešívané dresy až ve chvíli, kdy bude Slavia v tabulce minimálně na pátém místě, nebo do doby, kdy si to za předvedenou hru zaslouží.

Beze změn zůstává také personální složení kádru včetně kouče Petrouše. Slavia je nyní se čtyřmi body na 13. ligovém místě. V sobotu ji čeká utkání na půdě nováčka ze Znojma.

autoři: David Nyč , fk
Spustit audio