Hra Stínadelská tajemství vás provede uličkami Malé Strany. Pátrejte po zapomenutých legendách

30. leden 2023 10:44

Skautská nadace Jaroslava Foglara připravila novou venkovní hru Stínadelská tajemství. K zapojení stačí pouze mapa, která je zdarma ke stažení nebo k zakoupení v papírové podobě. Podle ní pak budou hráči hledat třeba Ulici Na Nosálku, Netopýří věž nebo Zahradu Uctívačů ginga.

„Tohle je stanoviště číslo dvě a je tu dokonce nápověda, že máme hledat za zdí ulice. Takže to bylo tady v zahradě,“ popisuje jedna z dětských účastnic hry. Ta je ale určena pro všechny věkové kategorie. Najít dvacet míst v uličkách Malé Strany by mělo zabrat nejdéle čtyři hodiny.

Mapa hry Stínadelská tajemství

„Na té mapě jsou červenou barvou vyznačena místa, kde se má hledat,“ přibližuje Roman Šantora ze Skautské nadace Jaroslava Foglara. Aby hledání nebylo tak jednoduché, mají hráči k dispozici mapu z roku 1937.

Můžou tak zkusit po Stínadlech pátrat podle ní anebo ji porovnat s mapu současné Prahy. Poté, co najdou příslušné místo, budou odpovídat na různé otázky.

Hra Stínadelská tajemství zabere nejdéle 4 hodiny

Stínadelská tajemství navazují na předchozí hru Záhada hlavolamu, která během koronavirové pandemie přilákala přes 10 tisíc hráčů z celého Česka. Ze Starého města ji tentokrát organizátoři přesunuli na Malou Stranu a lidé by tentokrát měli projít trasu dlouhou čtyři kilometry.

„Můžou jít z Kampy, postupovat ke Karlovu mostu a potom přejít směrem k Pražskému hradu. Druhá varianta je jít seshora z Pohořelce,“ dodává.

Za Stínadly budou moct hráči vyrazit až do 31. března. Venkovní hry během zimních dní nejsou běžné, načasování ale vybrala nadace záměrně. Proč? Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Adéla Burešová ,
Spustit audio

Související