Hokejový útočník Zbyněk Irgl bude dnes poprvé hrát v Olomouci za domácí tým

Účastník pěti mistrovství světa v hokeji Zbyněk Irgl nastoupí na olomouckém zimním stadiónu poprvé za domácí tým. Právě tady se mu v minulosti s hostujícími týmy většinou dařilo a dával góly. Pokusí se o ně i tentokrát, poprvé ale do branky hostů. Olomouc se od 18 hodin střetne s Bruslařským klubem Mladá Boleslav.

„Těším se, že do této arény nepřijdu jako host, ale jako domácí, protože ti fanoušci tady jsou vynikající. Opravdu to hučí celý zápas. Já hlavně doufám, že předvedeme takový výkon, aby z toho měli všichni radost, a že fanoušci budou spokojení,“ říká Zbyněk Irgl.

Útočník se zkušenostmi z Ruska a Švýcarska strávil nejvíce času v české extralize ve Vítkovicích a v Třinci. Hrál na mnoha stadionech po celé Evropě. Přestože je v Olomouci teprve od úterý, spoléhá na domácí prostředí. „Možná tam je určitá výhoda toho domácího prostředí. Můžete se připravit, jak chcete, nemusíte nikam cestovat,“ komentuje Irgl.

Po luxusním prostředí třinecké arény čeká teď Zbyňka Irgla v Olomouci jeden z nejstudenějších extraligových stadiónů v extralize. „Mně to nevadí. Já jsem vyrostl na stadionu, na starém Ledňáčku, který byl horší než tady,“ dodává.

Zbyněk Irgl nastupuje v olomouckém celku v útoku spolu s Vilémem Burianem a Petrem Strapáčem. Právě druhého z nich zná ještě ze společného působení ve Vítkovicích. „Já jsem v áčku začínal ve Vítkovicích, tam jsme se poprvé potkali,“ upřesnil Petr Strapáč.

Zbyněk Irgl se s novými spoluhráči stále ještě sehrává a chce se zlepšovat: „Pořád je na čem pracovat, i když spolu hrajete. My hlavně musíme komunikovat. Cokoliv na ledě uděláme, musíme se o tom pobavit, aby to mohlo být příště lepší.“

A to třeba už dnes v souboji s Mladou Boleslaví.

autor: min
Spustit audio