Hokejový útočník Tomáš Hertl nervozitu nezná, spíš se hrozně těší

24. květen 2014

Hokejista Tomáš Hertl se stále směje. Na ledě, v kabině, při rozhovorech. I díky optimismu, kterým zvedá náladu svým spoluhráčům, je z něj ve dvaceti letech jedna z hlavních postav v národním týmu.

Zámořská NHL Tomáše Hertla naučila mimo jiné tvrdou hru, kterou se mladý útočník čím dál častěji prezentuje. No a pro český tým je to jedině dobře.

„Mám to rád a snažím se protihráče dohrávat. Když oni dohrávají nás, tak musí vidět, že se jich taky nebojíme. Je to tady trošku těžší než v NHL, protože hřiště je větší a máte k nim dál,“ potvrzuje mladý útočník.

K nárůstu zdravého sebevědomí pomáhá Tomáši Hertlovi i přítomnost Jaromíra Jágra. Jeho plakát měl jako začínající hokejista na zdi a teď v Minsku si s ním zahrál v jedné útočné formaci.

„Jako malej jsem ho měl vyvěšenýho a je neskutečný, že s ním teď hraju. Je hezký, když se po gólu smějeme. Bude to pro mě památka. Možná bych si to měl vytisknout a nechat podepsat,“ naráží Tomáš Hertl na fotky s Jaromírem Jágrem, na kterých se oba radují z branky po společné akci.

Dobrou památkou může být pro Tomáše Hertla i výsledek českých hokejistů v Minsku, který může být medailový.

Od čtvrtfinále už jde, jak se říká, do tuhého, ale nervozita? Tu byste před prvním reprezentačním semifinále na Tomáši Hertlovi jen těžko hledali.

„Nervozitou jsem nikdy netrpěl, spíš se hodně těším. I na první zápasy v reprezentaci nebo NHL jsem se hrozně těšil. Hlavně chci podat stoprocentní výkon a pomoc týmu nejenom góly, ale i bojovností. Když k tomu přistoupíme takhle všichni, tak máme velkou šanci,“ říká před semifinálovým zápasem Tomáš Hertl.

Semifinále mistrovství světa mezi Českem a Finskem začne v 17 hodin a 45 minut. Stejně jako náš přímý přenos.

autoři: špo , Vojtěch Bureš
Spustit audio