Hokejový mistr světa Jiří Novotný se stal trenérem Motoru, možná se ale ještě vrátí na led

23. leden 2023

Sestava hokejového Motoru České Budějovice je poskládaná z hodně zkušených hráčů. Lukáši Pechovi bude v tomto roce 40 let, Milan Gulaš v prosinci oslavil 37. narozeniny a možná k nim přibyde i Jiří Novotný, mistr světa z roku 2010, který kulatou čtyřicítku přivítá v polovině srpna.

Jestli je ještě vrátí na led jako hráč, nechce Jiří Novotný příliš komentovat. „Uvidíme, párkrát jsem si s klukama sklouzl, to je pravda,“ reaguje na přímý dotaz a možnost návratu do týmu vysloveně nevylučuje.

Když se vracel loni, udržoval se v zápasovém rytmu v krajské soutěži v týmu Samson České Budějovice. Teď je pro odchovance jindřichohradeckého hokeje situace jiná. „Nepokračuji, naposledy jsem hrál asi před čtyřmi měsíci v Jindřichově Hradci,“ říká.

Aktuálně se soustředí na svůj úkol v trenérském týmu Motoru a dbá na chování hráčů, konkrétně vhazování. To je přesně činnost, ve které ve své kariéře vynikal a která se podle něj musí velmi intenzivně trénovat. „Myslím, že všechno spočítá jen v tréninku, jen tak se to dá zlepšit,“ popisuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související