Hokejový Litvínov brzdí zranění, Lukeš bude chybět minimálně měsíc

21. listopad 2014

Hokejový Litvínov zažívá podařenou sezonou a na stadion Ivana Hlinky chodí v průměru přes pět tisíc fanoušků. Návrat na první místo tabulky, kde je aktuálně Třinec, ale bude o to těžší, že trenérské duo musí řešit zdravotní komplikace několika opor.

„Franta Lukeš bude minimálně měsíc dva měsíce mimo hru. Má zranění v horní části těla,“ vysvětluje trenér Litvínova Radim Rulík. František Lukeš v týmu nejproduktivnější, jeho bodové příspěvky budou chybět. S tím se ale trenérské duo Hořava - Rulík musí vyrovnat.

„Nahradit by ho šlo asi těžko, ale pokusíme se i bez něj bodovat,“ plánuje kouč Litvínova Radim Rulík, kterého naopak může těšit zlepšující se stav Robina Hanzla. „Pokud všechno půjde, tak možná v pátek nastoupí k zápasu.“

Litvínovu tedy bude dlouho chybět nejen Lukeš, zranění trápí i obranu. Zdravotní problémy řeší například Jiří Gula, vedení týmu tak sáhlo po slovenském bekovi Tomáši Frolovi, který se v dresu Vervy rozehrává.

„Je to takový ‚old school‘, ale ze Vsetína jsem zvyklý na starší a horší zimáky. Hlavně že lidi chodí, fandí a je tu pořádný hukot. Vždycky tu chodili a mají tu hokej rádi. Litvínov je hokejové město,“ říká litvínovský obránce Tomáš Frolo.

Čtěte také

O další body bude oslabený Litvínov bojovat dnes na ledě nováčka z Olomouce. Hraje se i dalších 5 zápasů 22. kola Tipsport extraligy a všechny stadiony navštíví pořad S mikrofonem za sportem, který začne na Radiožurnálu po 19. hodině.

autoři: fk , vman
Spustit audio