Hokejoví mladíci sní o MS do 20 let, Vánoce by obětovali

16. prosinec 2014

Hned čtveřice pardubických mladých hráčů je na přípravném kempu pro mistrovství světa dvacetiletých, které se koná na přelomu roku. V pátek mladíci odehráli poslední ligový zápas se Slávií a jejich přáním je vrátit se do Pardubic až v lednu, ideálně s medailí na krku.

O nominaci z Pardubic usilují gólman Karel Vejmelka, obránce Jan Sčotka a útočníci Daniel Voženílek a Michael Špaček. Trenér Přerost nakonec vybere třiadvacet hráčů. A o pozici v kádru se chce poprat každý.

Pardubický útočník Daniel Voženílek tuší, že o některých lajnách už mají trenéři asi jasno. „Myslím, si, že některé lajny už mají dané, v dalších se budou mít šanci ukázat třeba kluci z Kanady.“

I on věří, že na kempu v Rokycanech uspěje a vyslouží si nominaci do Toronta. „Určitě je to sen. Když jsem naposledy koukal před třemi lety, byl tam Tomáš Nosek kapitán, byla to paráda a bylo by skvělé, kdybych tam byl,“ přeje si osmnáctiletý útočník.

Dalším z nominovaných je i Michael Špaček. Ten zářil v extralize a vypracoval se až do prvního pardubického útoku. S národním týmem má své zkušenosti: Když odjížděl na mistrovství světa osmnáctek, tak věřil v medaili a nakonec mladíci přivezli stříbro.

„Nevím, co od dvacítek čekat, ale jména v týmu jsou fakt dobrá. Parta hráčů je na dobré úrovni a myslím, že nějaký úspěch by se mohl udělat,“ odhaduje sedmnáctiletý mladík.

Šampionát se koná tradičně přes vánoční svátky a Nový rok. Pokud se hráči do kádru dostanou, tak o ty klasické, jak je známe, přijdou. „Vánoce mám rád, ale určitě bych jel radši do Toronta. Takový zážitek může být jednou za život. Už se to nemusí opakovat,“ ví Michael Špaček pře blížícím se MS do 20 let.

autoři: vman , gut
Spustit audio