Hokejové Vítkovice se připravují na novou sezónu. V Tatrách je téměř celý tým

16. červen 2017

V loňské sezoně patřili hokejisté Vítkovic k nejlépe bránícím týmům soutěže, nakonec jejich snažení skončilo v předkole play off. Letos by chtěl trenér Jakub Petr přidat i vyšší produktivitu v útoku. Momentálně jsou téměř všichni hráči na soustředění ve Vysokých Tatrách.

„Plánujeme tady zůstat deset dní. Ráz kempu je úplně jiný než loni a až na dvě výjimky je tým kompletní. Daniel Kurovský je na kempu dvacítky, takže se připojí v sobotu. A Malík odjíždí na kemp osmnáctky,“ popisuje absence mladých reprezentantů Jakub Petr.

V Liptovském Jánu a okolí čeká vítkovické hokejisty kromě hrubého nabírání fyzické kondice i zpestření v podobě různých sportů. Ještě před odjezdem na Slovensko stihli vítkovičtí hokejisté tradiční hromadný výstup na Pustevny v doprovodu fanoušků. Příliš minulou sobotu nevadilo ani deštivé počasí.

„Přesto počasí, kdy bylo deset stupňů a pršelo, přišlo hodně vítkovických fanoušků. Takže si myslím, že tady bude dobrá základna. Všichni se chovali super, říkali, že jsou rádi, že jsem přišel, tak je samozřejmě nebudu chtít zklamat,“ pochvaloval si přízeň fanoušků Jakub Lev.

Explzeňský útočník s Vítkovicemi jednal už v průběhu loňské sezony. Dokonce proti sobě Plzeň a Vítkovice hráli v předkole play off. Lva vítkovická nabídka hodně oslovila.

„Mám agenta Láďu Vůjtka, který mi říkal, jak to ve Vítkovicích chodí a funguje. Potom jsem několikrát mluvil s trenérem Kubou Petrem, který mi nastínil svou představu. A to se mi líbilo, proto jsem se takto rozhodl,“ dodal Lev.

Trenér Vítkovic Jakub Petr je s posílením kádru hodně spokojený a podle něho mohou Vítkovice zase udělat výkonnostní krok směrem vzhůru.

„Když budou všichni zdraví, tak to mužstvo bude mít svoji sílu. Se skladbou týmu jsme téměř hotoví, ještě je v jednání jeden hráč, ale kdyby se tahle věc nepovedla, tak jsem přesvědčený, že v mužstvu je konkurence a boj o místa,“ myslí si Jakub Petr.

Permanentky na novou sezonu jsou v prodeji od 5. června, Vítkovice chystají pro fanoušky před stadionem Fan zónu a nový Fan shop.

autor: ddp
Spustit audio