Hokejové Vítkovice řeší velký propad prodeje permanentních vstupenek

11. září 2020 13:43

Až poloviční propad prodeje permanentek hlásí hokejové Vítkovice. To regionální rival z Třince na tom tak špatně v tomto ohledu není. Ale v době nejistoty, zda se budou zápasy hrát a kolik diváků bude moct chodit, je to logické vyústění.

„V prvním týdnu po zahájení prodeje jsme byli velmi optimističtí, protože čísla naznačovala, že prodej jde lépe než za normálních okolností. Pak ale došlo k útlumu,“ konstatuje výkonný ředitel HC Vítkovice Petr Handl.

Čtěte také

V jiných extraligových klubech ale prý podobný propad nezaznamenali. „Zatím to vypadá, že tu nejvěrnější fanouškovskou základnu máme asi nejmenší, protože řada jiných extraligových klubů reportuje minimálně stejné ne-li vyšší počty prodaných permanentek. My jsme na téměř 50procentním propadu proti předchozí sezoně,“ dodává Handl.

Jeho slova potvrzuje i mluvčí týmu Oceláři Třinec Dita Ondrejková. „Je tam nižší počet prodaných permanentek než loni, ale to přikládáme té nejistotě, která je. Lidé asi do toho nechtějí investovat peníze. Asi se bojí, že by se na ten hokej nedostali. V minulém roce jsme měli prodáno kolem 3,5 tisíc permanentek, v současnosti je to asi o tisíc méně,“ vysvětluje mluvčí.

Vítkovice vstoupí do extraligy příští čtvrtek proti Litvínovu, Třinec začne o den později v Brně.

Spustit audio