Hokejové Vítkovice před novou sezónou: klub snížil rozpočet a výrazně omladil kádr

25. červen 2019 07:50

Bartošák, Lev, Kucsera, Tybor a Květoň. Hned pětice zkušených a finančně nákladných hokejových opor skončila po loňské sezóně ve Vítkovicích. Na jejich místa klub angažoval mladé hráče a s nimi bude bojovat o play off.

„Je tady kádr, jaký je. Musím říct, že velice zdravý, velice živý, velice dravý,“ říká na úvod Pavel Trnka, asistent trenéra Jakuba Petra. Oba kouči jsou zvyklí z mládežnických reprezentací pracovat s nadějnými hokejisty. „Bude to boj, na druhou stranu obrovská výzva. S tím jsme do toho šli, takhle jsme vyli osloveni,“ přidává Trnka.

Přišel třeba brankář Svoboda, slovenský obránce Bodák, další bek Kvasnička či útočníci Lakatoš, Werbik a Němec. „Jsou to kluci, které známe, které jsme mapovali delší dobu, někteří pod námi hráli. Podle toho se to skládalo. Samozřejmě mladý hráč je krásná věc, ale musí tam být kvalita,“ dodává Trnka s tím, že kvůli mladému kádru změnili ve Vítkovicích i styl letní přípravy.

Daleko nejzkušenějším hráčem tak zůstává obránce Jan Výtisk, který v minulé sezoně odehrál 1000. extraligové utkání. A připravuje se na další sezonu. „Jsem zvyklý každý rok trénovat s mančaftem, ne sám, tak jsem nastoupil s ostatními a budu se snažit dělat to, co dělají ostatní. A když to vydržím a zvládnu, tak je to pro mne plus,“ říká Výtisk.

Zkušený obránce bere blížící se sezonu jako novou výzvu. Změny v kádru jsou přeci jen velké. „Určitě bude hodně těžká, ale věřím, že mančaft se dá dokupy, i když tady máme mladé hráče, ale perspektivní a dobré. Takže budeme bojovat, popereme se o to,“ přidává Jan Výtisk před novou sezonou.

autor: ddp
Spustit audio