Hokejové Kladno chce zpátky do extraligy. Pomoci má dohoda s městem a nový styl výběru posil

27. červen 2017

Město Kladno se nyní stalo partnerem hokejového týmu. Už před časem totiž podíl města v klubu odkoupil Jaromír Jágr. Změnou je také strategie při výběru posil. Rytíři Kladno chtějí sázet především na mladé hráče, kteří budou mít podepsanou dlouhodobou smlouvu.

„Tři roky jsme stavěli mužstvo krajánků, jak bych řekl. Nebylo to ono. Teď jsme jeli s hráči, kteří chtějí hrát. Myslím, že to je takový základ. Nebudou tady typy, kteří přijdou, budou koukat jenom po penězích a zase odejdou," přibližuje nové složení jednatel Rytířů Kladno Jaromír Jágr starší.

Ten zastupuje svého syna, jediného majitele klubu. Jaromíru Jágrovi prodalo město Kladno před časem svůj vlastnický podíl. Po podpisu smlouvy se stalo partnerem mužstva.

Dohoda je podepsána na tři roky. Stojí v ní, že Rytíři vytvoří perspektivní tým z mladých hráčů, které bude mít pod dlouhodobější smlouvou. „To znamená: Fajn, nepovede se to teď, ale ty hráče, které máme, tak víme, že je máme i druhý rok. Můžu na nich pracovat, můžu je vylepšit. To v letošním roce nebylo, protože všichni odcházeli," vysvětluje důvody smlouvy primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Podle ní už Kladenští staví mužstvo pod vedením trenéru Miloslava Hořavy a Pavla Patery. „Jádro týmu je velice slušné. Atmosféra je tam výborná, samozřejmě rozhoduje se na ledě. Teď máme nějakých 15,16 hráčů plus juniory. Máme ještě dva, tři hráče vyhlídnuté. Ještě jednáme s panem Jágrem a s nimi. Jestli se to dotáhne do 24. července, uvidíme," nastiňuje budoucnost jeden z trenérů, Pavel Patera.

Před podpisem dohody, která zaručí Rytířům podporu města ve výši pěti miliónů korun, měl velké slovo samozřejmě i majitel Jaromír Jágr, byť samotné složení hráčů zůstalo na jeho otci.

„Kladno ještě nějaké jméno má. Takže se hlásí hráči, co hrají třeba za 'dvacítku'. Teď je tam šest hráčů slušných našich," říká o kádru Jágr starší

„Co se týče Jaromíra, tak s ním konzultuju a ten je pro to hrát s mladýma. Určitě, když letos bude hrát, tak je to poslední sezóna. Chce hrát tady. Takže jestli to tak bude, tak bude muset příští rok makat" dodává s úsměvem otec fenomenálního hokejisty.

Jestli se bude Jaromír Jágr vracet ze zámoří do extraligy nebo do první ligy, to bude jasné až příští rok na jaře.

autor: pka
Spustit audio