Hokejistů Dukly jsou zpátky na ledě. Ligové zápasy jsou ale zatím nejisté

6. listopad 2020 13:12

Jihlavští hokejisté už znovu trénují na ledě. Po uvolnění vládních opatření se naplno vracejí ke svému zaměstnání.

„Fantastický. Mně to strašně chybělo a myslím, že všem klukům a těšili jsme se na led. Super zážitek zase po takové době,“ rozplýval se excelentní bruslař Tomáš Čachotský, když mohl po dlouhé době na led.

V době, kdy Dukla nesměla do haly, trénoval jihlavský útočník doma a využil toho, že mohl být rodinou. „Bylo to těžký bez toho hokeje, ale zase jsme byli s rodinou doma. Mám malinkou dceru, devět měsíců. Bylo to super.“

Testování na covid

Všichni hokejisté i fanoušci vyhlížejí okamžik, kdy se znovu začnou hrát soutěžní zápasy. U první ligy to ale zřejmě bude o trochu složitější než v případě extraligových týmů. „Asi největší problém bude vyřešit to testování. V první lize takové rozpočty jako v extralize nejsou a nevím, jestli by si ty týmy mohly dovolit platit drahé texty na každé kolo pro všechny hráče.“

Finanční náročnost testů může být pro některé prvoligové hokejové kluby klíčová. „To ještě budou velká jednání. Některá města už rozpustila led. A pokud by zůstaly v platnosti PCR testy, tak jeden blok testů vyjde přes 50 tisíc a zápasů je deset v měsíci. Je to půl milionu z rozpočtu,“ naznačuje finanční náročnost testování jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Jisté je jedno. Tomáš Čachotský, který se s chutí vrhl do tréninku na ledě, má ohledně restartu první ligy pevnou víru. „Doufám, že se to brzy vyřeší a že začneme,“ věří hokejový útočník Dukly Tomáš Čachotský.

autoři: Jan Kodet , Dušan Vrbecký , mik
Spustit audio

Související