Hokejisté Zlína a Brna doplnili čtveřici extraligových semifinalistů

28. březen 2014

Hokejisté Zlína a Brna postoupili do semifinále extraligového play off. V šestém zápase vyhrála Kometa na domácím ledě nad Plzní 4:3 v prodloužení a Zlín v Hradci Králové 2:1 také v prodloužení. Obě série skončily poměrem 4:2 na zápasy.

V duelu Hradec Králové - Zlín otevřeli hosté skóre zápasu ve 38. minutě. Marušákova střela se odrazila od zadního mantinelu přímo na hokejku Balaštíka a ten překonal brankáře Kantora. Ve 48. minutě pak vyrovnal po nahození Deje Vladimír Škoda.

Remízou skončilo utkání i po řádné hrací době a tak se prodlužovalo. I přes zajímavý hokej diváci museli na další branku počkat až do 16. minuty prodloužení. V té se prosadil při signalizované výhodě zkušený Petr Čajánek a poslal Zlín do semifinále play off.

V Brně se hrál výborný hokej a o jeho úroveň se staraly oba celky. Ve výborné atmosféře domácí po první třetině vedli, ale plzeňští dokázali skóre otočit na svou stranu. Maximální nasazení a podpora diváků vynesla Kometě vyrovnání a v 5. minutě prodloužení rozhodl po individuální akci Hynek Zohorna.

V baráži bodovaly týmy Olomouce a Chomutova

Olomoučtí se ve druhém kole baráže prezentovali výbornou obranou, dokázali eliminovat i nebezpečné boleslavské přesilovky a naopak sami těžili z rychlých brejků. Skóre sice otevřel domácí Kubica, jenže Hanáci po trefách Selingra, Marosze a Ostřížka ve druhé části stav otočili.

Snaha domácích o zkorigování výsledků v závěrečném dějství přinesla už jen snížení z hole Pabišky. Olomouc tak získala důležité 3 body do barážové tabulky. Stejně tak naplno bodovali i hokejisté Chomutova, kteří vyhráli na ledě Kladna 4:2.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 48. Škoda (Dej) - 38. Balaštík (Marušák, Leška), 76. Čajánek (Marušák)
Rozhodčí: Husička, Pešina - Barvíř, Blümel
Vyloučení: 4:5, navíc Zámorský (Zlín) 10 min., využití: 0:1
Diváci: 5742
Konečný stav série: 2:4
Sestavy:
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Ptáček, Mikuš, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Švagrovský, Knotek, Škoda - Rousek, Červený, J. Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera
Zlín: Štůrala - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Řezníček, Horák - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. H. Zohorna (Žižka, Raška), 27. V. Němec (J. Hruška, Kempný), 44. Jakub Svoboda (Čermák, Jan Hanzlík), 65. H. Zohorna (Koreis) - 23. Indrák, 25. Petruška (Indrák, T. Sýkora), 31. Lev (Kašpařík, J. Jeřábek)
Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Gebauer, Lederer
Vyloučení: 7:8, využití: 1:1
Diváci: 7200 (vyprodáno)
Konečný stav série: 4:2
Sestavy:
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Kratěna, Martin Straka, Schleiss - Indrák, Lev, Pletka - Holec, Kašpařík, Vlasák - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule - od 21. min. Petruška. Trenéři: Razým a Michal Straka

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Kubica (Vrbata, Meland), 55. Pabiška (D. Výborný, Nouza) - 27. Selingr (Kucharczyk, Ostřížek), 33. Marosz (Drtil, Herman), 36. Ostřížek (Kucharczyk, Jaroměřský)

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Dalecký (Patera, Rudovský), 58. Majeský (Patera) - 1. D. Hruška (Rutta, Bartejs), 19. Račuk (O. Kaše, Kubinčák), 27. Bomersback (Bartečko), 51. Gajovský (D. Hruška)

autor: jam
Spustit audio