Hokejisté Vítkovic nestačili na Třinec ani ve druhém čtvrtfinále play off

21. březen 2022

Hokejisté Třince zvládli proti Vítkovicím i druhé utkání čtvrtfinále play off. V sérii tak vedou na zápasy už 2:0. Na poslední výhru se ale hodně nadřeli. Obhájci titulu porazili Ostravany 2:1 a vítězný gól dali až 6 minut před koncem.

„Myslím, že jsme se do brány tlačili hodně, ale musíme být trpěliví, nezbláznit se. Ať nás potom nemrzí, že bezhlavě útočíme – Vítkovice ujedou, dají gól a pak by to zavřely ještě více. Trpělivost je tady hodně důležitá,“ říká třinecký útočník Vladimír Svačina.

Oceláři měli v obou zápasech herní i střeleckou převahu. Ale hlavní zbraní Vítkovic je Svačinův bývalý spoluhráč – brankář Aleš Stezka, který si během celého play off včetně předkola připsal 173 úspěšných zásahů.

„Je to pokorný, pracovitý kluk, kterému přeji, ať mu to jde. Ale v této sérii by mohl ještě trochu polevit (smích). Zatím chytá parádně a o to víc mu to musíme znepříjemnit a rvát se tam,“ dodává Svačina.

„Vynikající Stezka nám hodně pomohl. Hrajeme dobře z obrany, tak jak jsme hráli v sezóně, v předkole, takže tady na tom stylu nebudeme nic měnit. Chceme být ti urputní, kteří tam vzadu rozdají i nějaké rány. Jsou to vyrovnané zápasy, což mě těší,“ navazuje na Svačinu kouč Vítkovic Miloš Holaň.

Série se za stavu 2:0 pro Třinec po krátké pauze přestěhuje do Ostravy. „Třinec je velice kvalitní soupeř, ale jak je vidět, dá se s ním hrát. A tak jako on teď vyhrál dvakrát, věřím, že i my můžeme vyhrát dvakrát doma,“ říká aktuálně nejlepší hokejista ve vítkovickém dresu brankář Aleš Stezka.

Vítkovice se utkají s obhájcem titulu znovu ve středu a ve čtvrtek.

Spustit audio

Související