Hokejisté Vítkovic i v druhém utkání předkola play off přetlačili Brno 2:1

12. březen 2021 07:20

Hokejisté Vítkovic ve druhém utkání předkola play off doma zvítězili nad Brnem 2:1. Ostravané tak mají sérii pod kontrolou. Vedou 2:0 na zápasy a k postupu jim zbývá udělat poslední krok.

Ve druhém zápase proti Brnu se o vítězný gól postaral ve 32. minutě Vladimír Svačina. Vítkovického útočníka kromě trefy navíc potěšil i fakt, že jeho tým ubránil celkem 11 brněnských přesilovek.

„Víme, že Kometa má ty přesilovky hodně dobré, ale kluci odvedli skvělou práci, obětavě to ubránili a to si myslím, že rozhodlo,“ říká Vladimír Svačina.

Ostravané byli v obraně opravdu obětaví. Důkazem toho je například počínání útočníka Lukáše Krenželoka, který blokoval brněnské střely za cenu vlastního zdraví. Jeden z puků ho dokonce trefil přímo do obličeje.

„Ten to odskákal, má to chudák oteklé. Ale to byl klíč k vítězství a klobouk dolů před klukama, protože ubránit tolik oslabení proti Kometě je kumšt,“ chválí svého spoluhráče Krenželoka Vladimír Svačina.

32 trestných minut a jedna střela na branku

Vítkovičtí nasbírali v utkání celkem 32 trestných minut a v oslabení strávili opravdu dlouhou dobu. To šlo znát hlavně v třetí třetině, kdy vystřelili na branku jen jednou.

„Tam jsme trochu polevili a ustoupili ze systému hry, protože v druhé minutě jsme zbytečně faulovali a polovinu třetiny jsme proseděli na trestné lavici, což bere spoustu sil. Ale klobouk dolů, jak to hráči ubránili,“ ocenil výkon obrany a brankáře Dolejše trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Další zápas Ostravané odehrají v sobotu v Brně. Když zvítězí, tak postoupí do čtvrtfinále play off.

Spustit audio

Související