Hokejisté Třince stojí před složitou situací. Pokud chtějí dále, musí vyhrát tři zápasy

22. březen 2017

Pokud chtějí hokejisté Třince postoupit do semifinále v sérii play off s Chomutovem, nemohou si dovolit prohrát. A co víc, musí zvítězit třikrát za sebou. První krok musí dnes udělat na domácím ledě.

Porážka v pondělí v Chomutově v prodloužení je však mrzela. Třeba jako střelce Erika Hrňu, který nastoupil letos do prvního zápasu play off.

„Tím, jak jsme se zavřeli do kabiny, tak to hážeme za hlavu a jdeme znova. Nemůže nás to srazit na kolena,“ řekl odhodlaně.

První krok k obratu v sérii tak chtějí udělat Oceláři už dnes od 17:20. Erik Hrňa ví, čeho se musí jeho tým vyvarovat.

„Hlavně žádné zbytečné fauly, to nás sráží na kolena. Musíme pořád bojovat, nic není ztraceno, pořád se to může otočit,“ věří v obrat v sérii.

Ostatně Třinci se podobný kousek povedl už v mistrovské sezoně před šesti lety. A Erik Hrňa byl u toho.

V pondělním zápase vyloučili rozhodčí v prodloužení Třinecké do tří a tím druhým vyloučeným byl Rostislav Marosz. Chomutov pak přesilovku využil a Marosz byl naštvaný. Také jemu ale nezbývá než věřit v obrat v sérii.

„Věřím, že je to v našich silách. Půjdeme si za tím, dáme do toho srdce a věřím, že to uděláme,“ říká odhodlaně.

Třinecká Werk Aréna tedy bude od 17:20 tlačit Oceláře k druhé výhře v sérii. Další zápasy by se případně hrály v pátek v Chomutově a rozhodující sedmý zápas v neděli opět ve Werk Aréně.

autor: ddp
Spustit audio