Hokejisté Třince porazili v extralize Vítkovice 3:1 a poskočili na 3. místo

24. září 2015

V předehrávce 5. kola hokejové extraligy porazil Třinec na domácím ledě Vítkovice 3:1, když všechny góly vstřelili třinečtí v přesilových hrách. Po dvou porážkách si tak připsali tři body, jejich soupeř zaznamenal třetí prohru v řadě.

Vítkovice po dobrém startu do sezony klesají tabulkou, navíc dostaly v posledních třech zápasech 12 gólů. Naopak Třinec po dvou prohrách zabral a poskočil na 3. místo v tabulce.

Do vedení dostal Oceláře na konci první třetiny při přesilové hře Irgl, když dorazil za záda vítkovického brankáře střelu Hrni.

V polovině utkání pak stejný hráč zvýšil na rozdíl dvou gólů a opět z dorážky. Tentokrát to bylo při dvojnásobné přesilové hře, po střele Draveckého.

Hned za minutu vrátil Vítkovice do hry Vandas, který z levé strany překonal Hamerlíka střelou přes obránce Hrabala. Ještě do konce druhé třetiny mohl vyrovnat Gřeš, ale Hamerlík domácí podržel.

Čtěte také

Hned v úvodu třetí části šel na trestnou lavici vítkovický Balán a Plíhal po čtyřiceti vteřinách výhodu jednoho hráče využil, když tečoval střelu Klepiše.

V závěru mohli ještě domácí skóre navýšit, ale Orsava ani Polanský Kántora ve vítkovické brance nepřekonali.

5. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Irgl (Hrňa), 29. Irgl (Dravecký), 42. Plíhal (Klepiš, Klesla) - 30. Vandas (Sloboda). Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Spustit audio