Hokejisté Plzně deklasovali v 7. extraligovém kole Pardubice

25. září 2017

Když se v Plzni řekne slovo střelnice, asi se vám vybaví ta sportovní v Lobzích. V této hokejové sezoně si ale střelnici otevřeli na svém ledě také plzeňští Indiáni. Soupeřům z Olomouce nastříleli 10 branek, a navázali na to v utkání s pardubickým Dynamem. To přehráli 10:2.

Východočeši sice vedli, ale hráči Škody ještě do první přestávky vyrovnali a o osudu utkání rozhodli pěti brankami v prostřední třetině. Hattrickem se blýskl útočník Milan Gulaš, tři body si připsali Tomáš Mertl a Jaroslav Kracík.

„Když padne deset gólů je jedno, kdo dá ten vítězný. Důležité je, že jsme vyhráli a jen tak dál. V zápase byl hodně důležitý gól na 1:1 minutu před koncem první třetiny. To nás uklidnilo, nakoplo a ve druhé a třetí třetině už nám to tam pěkně padalo,“ řekl Jaroslav Kracík.

V této sezóně ze čtyř domácích zápasů plzeňský tým dvakrát soupeři nadělil deset branek. Poprvé vysoko deklasoval Olomouc a nyní to samé prožily i Pardubice. Jaroslav Kracík si ale nemyslí, že by bylo dobré si nějaké góly schovat i do dalších utkání.

„Po zápase si to určitě řekneme, ale během něj to prostě nejde. Hrajeme furt na plno, a když přijde šance, jdeme do brány. Teď si sice věříme, to ale může zlomit každý další zápas. Musíme hrát pořád stejně a nepolevit, i když prohráváme. Teď musíme ještě zlepšit hru venku a začít hrát jako doma,“ doplnil Kracík.

To budou moct hráči HC Škoda Plzeň předvést hned v pátek, kdy je čeká zápas v Chomutově. Piráti jsou v čele tabulky, škodovka na něj ze třetí příčky ztrácí dva body.

autoři: vja , jik
Spustit audio