Hokejisté Pardubic se po nevydařené sezoně letos vrátili k extraligové elitě

6. říjen 2013

Sezona po zisku mistrovského titulu Pardubicím podle představ rozhodně nevyšla. Východočeši skončili už v předkole play-off, když po základní části byli desátí. Letos jsou průběžně desátí a vypadá to, že jsou mnohem silnější a psychicky odolnější. Dnes budou chtít tohle všechno potvrdit na ledě posledního vítěze extraligy Škody Plzeň.

Tým je nabuzený hlavně díky třem posledním výhrám nad Hradcem Králové, v Chomutově a doma nad Libercem.

„Minisérie to je, ale musíme pracovat dál. Chuť i elán tam vidět je, hráči jsou v pohodě. Skoro euforie. Musíme se ale vrátit zpátky a začít pracovat, čeká nás další důležité utkání. Samozřejmě, když se daří, pracuje se pak také lépe,“ říká asistent hlavního trenéra Zdeňka Venery Miloš Říha.

Pardubice povzbudila a psychicky hodně posílila výhra v posledním duelu s Libercem, kdy hosté vedli ještě na začátku třetí třetiny 4:2, jenže domácí dokázali za sedm minut otočit na 6:4.

A že byla po zápase obrovská euforie potvrzuje útočník Pojišťovny Radoslav Tybor. „To vítězství nás strašně potěšilo. V kabině jsme si zakřičeli a byla tam cítit obrovská radost od hráčů i trenérů. Jsme jeden kolektiv a to je na tom to nejdůležitější.“

Pardubice v 10 kole rozehrají v 18 hodin a 20 minut zápas na ledě Plzně, v 17:30 začínají duely Litvínov Brno a Hradec Králové Zlín, v 17:00 přivítá Sparta Vítkovice Liberec Chomutov a Třinec Slavii, už v 15:30 Kladno nastoupí v Karlových Varech.

autoři: jbk , špo
Spustit audio