Hokejisté Pardubic porazili Liberec 4:2 a srovnali sérii

25. březen 2012

Hokejisté Pardubic druhý domácí zápas v semifinále play off zvládli. Východočeši porazili v duelu plném potyček Liberec 4:2 a srovnali stav série na 1:1. Tři body za gól a dvě přihrávky zaznamenal domácí Tomáš Zohorna. Třetí utkání se hraje ve středu v liberecké Tipsport aréně.

Do branky Pardubic se oproti sobotnímu duelu postavil místo Salfického Růžička, ale čisté konto mu vydrželo jen necelé tři minuty. Nedvěd našel přesně Bartoviče, který se trefil do pravého horního rohu branky domácích. Poté jeli Bílí Tygři čtyři na jednoho, ale Moravec neuspěl. Další šanci měl v oslabení Vantuch, ale svůj únik nedotáhl do gólového konce.

Pardubice pak hrály 44 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale nevyužili ji. Ve 14. minutě se už ale necelých deset tisíc fanoušků dočkalo, když po akci Zohorny vyrovnal Kočí. Poté hráli celé dvě minuty pět na tři hosté, ale domácí tým odolal. V první třetině rozdali rozhodčí Husička a Fraňo celkem 30 trestných minut.

Ve druhé třetině se Pardubice dostaly do vedení, ve 30. minutě po Píšově přihrávce skóroval Somík. O osm minut později vedly domácí už o dva góly zásluhou Radila. V poslední minutě druhé části ale Bartovič snížil na rozdíl jediné branky.

Liberec se ve třetí třetině snažil o vyrovnání, ale kvůli desetiminutovému trestu mu chyběl elitní útočník Petr Nedvěd. Po jeho návratu na led ho navíc rozhodčí vyloučil opět, tentokrát na dvě minuty za nedovolené bránění. Pardubice svůj těsný náskok nakonec udržely, v 57. minutě navíc Zohorna při signalizovaném vyloučení přidal čtvrtý gól.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. V. Kočí (T. Zohorna, Semorád), 30. Somík (Píša, T. Zohorna), 38. Radil (Buchtele, Kousal), 57. T. Zohorna (Rákos, Píša) - 3. Bartovič (P. Nedvěd, Holub), 40. Bartovič (Roth, Špaček). Rozhodčí: Fraňo, Husička - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 16:17, navíc Píša - P. Nedvěd oba 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9727. Stav série: 1:1

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Kolář II, Benák, Borer, od 21. navíc M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Markovič (21. Cetkovský), Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina

Liberec: Vošvrda - Trončinský, Čakajík, Moravec, Výtisk, Holub, Roth, Štich, Ulrych - T. Urban, P. Nedvěd, Klimenta - Špaček, Vantuch, Bartovič - Kudrna, Bulíř, Víšek - Bárta, Bortňák, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán

autor: ala
Spustit audio