Hokejisté ostravské Poruby řádí. Po výhře v Kadani porazili i Kladno

11. září 2018 05:50

Takový začátek si snad hokejisté Poruby nemohli ani vysnít. Jako nováček první ligy nejdřív vyhráli v Kadani a v pondělí porazili i favorizované Kladno 2:1 po samostatných nájezdech.

Porubští hokejisté kvůli rekonstrukci své haly nastoupili k prvoligové domácí premiéře v Ostravar Aréně. V očekávání, že v kladenském dresu nastoupí legendární Jaromír Jágr, přišlo na zápas 3,5 tisíce fanoušků. Jágra sice neviděli, ale radovali se z výhry 2:1 po samostatných nájezdech.

„Myslím, že jsme hráli hodně dobře, favorizované Kladno jsme určitě zaskočili. Před gólmanem musím smeknout, chytil hodně šancí, ale pak jsme dali gól a dopadlo to dobře,“ říkal Šimon Stránský, který za Porubu nastoupil na střídavý start z Vítkovic.

Právě on proměnil první nájezd krásným bekhendovým blafákem pod horní tyčku. „Na nájezdy si vždycky věřím, tuhle disciplínu mám rád. Dělám to často, tak jsem to zkusil i teď, protože gólman mě nezná, a povedlo se to,“ dodal.

Trenér Poruby Aleš Flašar pět bodů z prvních dvou zápasů ale nepřeceňuje. „Stojíme na zemi. To bylo hodně těžké utkání, myslím, že jsme předvedli výborný výkon – zkoušeli jsme ze zajištěné obrany, měli jsme dobré bruslaře i šance, ale Kladno hrálo dobře a velmi chytře. Jsem velmi rád za ty dva body,“ říkal trenér.

Mladý útočník Šimon Stránský se po zápase vrátí do Vítkovic a bude se chystat na páteční extraligový start v Pardubicích. Proto ho mrzelo, že si nezahrál proti Jaromíru Jágrovi. „Mrzí, i když jsem počítal s tím, že spíš nepřijede. Chtěl jsem ho aspoň vidět, zahrát si proti němu se mi už asi nepoštěstí,“ doplňuje Stránský.

Proti Jágrovi by mu to mohlo vyjít ještě v dresu Poruby, anebo třeba v derby Vítkovice-Třinec. Jágr totiž nevyloučil možnost hrát v dresu Ocelářů.

autor: ddp
Spustit audio

Související