Hokejisté Liberce předvedli ve druhém extraligovém kole parádní obrat. Spartu nakonec porazili 8:7

16. září 2019 08:36

Na zápas druhého extraligového kola hokejoví fanoušci v Liberci jen tak nezapomenou. Domácí Bílí Tygři prohrávali po první třetině o čtyři a po druhé ještě o tři branky. Přesto zápas se Spartou dovedli do vítězného konce.

Před začátkem utkání si Liberečtí připomněli uplynulý extraligový ročník. Ke stropu haly vystoupala vlajka připomínající vítězství Bílých Tygrů po základní části. Zaplněné ochozy pak společně k aktéry zápasu uctili minutou ticha památku Jaroslava Nedvěda staršího – jedné z nejvýraznějších postav klubové historie. To vše před zraky jeho syna, sparťanského asistenta, Jaroslava Nedvěda mladšího.

Liberecká aréna uctila minutou ticha památku Jaroslava Nedvěda staršího

Hokejisté Sparty zpočátku pod Ještědem vedli 6:2 a 7:3, přesto vybojovali jediný bod. Domácí Bílí Tygři si závěr utkání doslova užili a nakonec zvítězili 8:7.

Devatenáctiletý útočník Jan Šír nastoupil ke svému teprve druhému zápasu v nejvyšší soutěži a hned se radoval z branky. „Řekli jsme si, že takhle to prostě nepůjde hrát. Zvedli jsme se a otočili jsme to,“ popisuje mladý útočník, co se událo v domácí kabině po druhé třetině, kdy na ukazateli skóre svítil stav 4:7. „Ty pocity jsou nepopsatelný. Takový zápas jsem v životě nezažil, ještě jsem dal první gól a jsem šťastný, že jsme to otočili,“ dodává Jan Šír.

Zápas druhého extraligového kola v Liberci

K obratu zavelel další z útočníků Michal Birner. Dvakrát se trefil ve třetí třetině a pak rozhodl ještě v prodloužení. „Dokázali jsme snížit a v těch posledních dvaceti minutách jsme si řekli, že už nemáme vůbec co ztratit, a že tam prostě necháme všechno,“ říká Birner. Nakonec z toho byly pro Liberec dva body. Zároveň ale také jedno varování.

autor: Pavel Petr
Spustit audio