Hokejisté Kladna si ve „vánočních“ dresech nadělili vítězství nad K. Vary

21. prosinec 2017

Připomenout si vánoční svátky při soutěžním hokejovém utkání? Proč ne? Kladenští Rytíři si to vyzkoušeli v divácky přitažlivém duelu WSM ligy s Energií Karlovy Vary. A opatřili si k tomu i stylovou výbavičku - speciální dresy ozdobené vánočními motivy.

„Dresy byly pěkný, líbily se mi,“ potvrdil kladenský brankář Lukáš Cikánek. Originální nápad přinesl navíc Rytířům štěstí, protože zvítězili nad Energií 3:2 po samostatných nájezdech a poprvé v sezóně tak obrali o body svého konkurenta z popředí tabulky.

Nebylo tedy domácím hráčům líto, že si při dalším utkání hraném v pátek obléknou už svoje klasické dresy? Ty vánoční se totiž vydraží přímo na zimním stadionu a výtěžek z této aukce půjde na dobročinné účely - do Komunitního centra Vítej, které pomáhá lidem s autismem. „Pomůže to na dobrou věc,“ komentuje tento chvályhodný vánoční experiment útočník Adam Kubík.

Těžko posoudit, kolik času a chuti měl brankář Cikánek v průběhu napínavého utkání na to, aby sledoval, jak to jeho spoluhráčům sluší. Jisté ale je, že když ani prodloužení nerozhodlo o vítězi, myslel už pouze a jedině na samostatné nájezdy. A nijak se prý na ně netěšil. „Nemám je rád. Nikdy se mi v nich nedařilo, ale naštěstí kluci byli šikovný, dali tři góly a to rozhodlo,“ říká brankář.

Pod pojem "kluci" si můžeme dosadit nejen zkušeného Rusa Kurjanova, ale také Adama Kubíka, který navíc vsítil oba kladenské góly. „Cítím teď větší důvěru od trenérů a snažím se hrát to co umím,“ pochvaluje si kladenský útočník.

autor: apr
Spustit audio