Hokejisté Karlových Varů získali v extralize bod ze zápasu s Litvínovem. Pomohl k tomu brankou v poslední minutě Jakub Flek

31. prosinec 2020 08:35

Dlouho vedli a mohli si myslet na výhru, nakonec se museli hokejisté Karlových Varů spokojit s bodem ze zápasu s Litvínovem. Na domácím ledě ztratili vedení, dokázali vyrovnat, ale nakonec podlehli Litvínovu 2:3 v prodloužení.

„Vary hrají takový ten hokej, že vytahují většinou dva, tři útočníky. My jsme si řekli, že to musíme hned z našeho pásma otáčet. Měli jsme tam také šance z přečíslení, takže takhle jsme se na ně připravili,“ řekl po utkání jeden z litvínovských střelců František Lukeš.

Litvínov dokázal výsledek otočit ve druhé třetině během necelé minuty. „V mnoha případech nás musel podržet gólman Novotný. Bohužel jsme potom nedokázali odskočit víc a nechali jsme soupeře lacino vyrovnat během 40 vteřin. Nepodařilo se nám získat ani ten druhý bonusový bod, který bychom si, myslím, za aktivitu zasloužili. Jeden bod bereme, ale mysleli jsme na víc,“ zhodnotil zápas asistent trenéra energetiků Tomáš Mariška.

V průběhu třetí třetiny už jistě na víc myslel i Litvínov, jenže v poslední minutě využil domácí útočník Jakub Flek i toho, že byl brankář Godla bez hokejky a poslal zápas do prodloužení. V něm velmi rychle rozhodli hosté.

Více v reportáži:

autoři: František Kuna , nkr
Spustit audio