Hokejisté Karlových Varů prohráli se Spartou poosmé za sebou. Proč se Energii proti Pražanům dlouhodobě nedaří?

17. únor 2020 09:30

Hokejisté Karlových Varů podlehli Spartě ve 46. kole extraligy na jejím ledě 3:6. Energie tak s Pražany prohrála ve vzájemných zápasech v nejvyšší soutěži už osmkrát za sebou. Naposledy se Západočeši radovali z vítězství v únoru 2017.

Za tři roky získala Energie z osmi vzájemných zápasů v extralize jediný bod. V ostatních duelech prohrála vždy minimálně o dvě branky. „Nevím čím to je, když jsem hrál ještě na Spartě, tak se mi proti Varům hrálo vždy dobře. Přišlo mi, že na ty Vary Sparta umí, zatím se to jen potvrzuje. Proti Spartě nejsme schopní hrát ten hokej, jako proti jiným týmům, jako je například Brno nebo Liberec, které jsme schopní přehrát,“ řekl po utkání v O2 aréně někdejší útočník Sparty a teď Karlových Varů Jiří Černoch.

„Chtěli jsme tu sérii zlomit, ale Sparta nám nedala moc šancí,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška. O šance se ale Západočeši připravili tak trochu sami. Celkem měli osm vyloučených hráčů. Téměř jednu třetinu tedy odehrála Energie v oslabení a dvakrát v něm inkasovala.

„Fauly rozhodly, je to těžké, když se na led dostanete až v osmé minutě třetiny, protože je hodně vyloučení. Určitě to nabourá celý tým,“ popsal jednu z hlavních příčin porážky Jiří Černoch. Sparta utkání jasně dominovala. Několikrát uzamkla hráče Energie v jejich obraném pásmu. Celkem Pražané vypálili na karlovarskou branku 49 střel, opačným směrech jich letělo pouze 16.

Další zápas čeká Karlovy Vary v pátek 21. února, kdy na svém ledě přivítají třinecké Oceláře.

autoři: Petr Kadeřábek , nkr
Spustit audio