Hokejisté HC Škoda Plzeň v pauze nasadili místo ledu suchou přípravu

14. říjen 2020 12:00

Hokejisté z Plzně nesmí od pondělí na led, a tak se při přerušení extraligy věnují nabírání fyzické kondice. Hokejové kluby však žádají ministra zdravotnictví, aby dostali povolení trénovat na ledě.

Nová pravidla, týkající se omezení shromažďování osob, dopadlo také na sportovní oddíly. Hráči vedoucího týmu tabulky Škody Plzeň se v úterý sešli v lesoparku Homolka, kde absolvovali fyzickou přípravu, rádi by se však vrátili ke společnému tréninku na ledě.

„Je to taková letní příprava v totální zimě. Teď konečně začalo být takové počasí, že i led na zimácích bývá lepší a ta soutěž by konečně mohla mít grády,“ posteskl si aktuálně 3. muž kanadského bodování nejvyšší soutěže, plzeňský Petr Straka.

Tým škody, stejně jako další extraligové celky, sice nesměl na led, dva dny se alespoň mohl připravovat pohromadě ve venkovních podmínkách. Dnes už budou trénovat pouze v pětičlenných skupinkách pod dohledem jednoho z trenérů.

Hráči neví, proti komu a kdy nastoupí

Od úvodního kola si extraligoví hokejisté museli zvykat, že není jisté kdy a proti komu nastoupí, a zda u toho budou diváci. Pondělní nová opatření vlády o omezení počtu shromážděných osob přineslo do přípravy západočeského celku další komplikace.

„Dělám to, co je třeba, abych byl připraven na další zápas a jestli bude zítra v Pardubicích nebo dneska se Zlínem nebo bude za měsíc někde jinde, to už není něco, co já mohu ovlivnit. Takže já se soustředím na to, co ovlivnit mohu, což je nějaká ta příprava,“ sdělil odhodlaně Petr Straka.

Extraligový tým HC Škoda Plzeň odehrál zatím 6 utkání. Petr Straka si koronavirovou nákazou prošel už před startem extraligy, mohl tak nyní v některých zápasech těžit z větší rozehranosti než soupeři. Zatím je podle upraveného rozpisu v plánu všech 52 kol a kompletní play off. Plzeň stráví pauzu do restartu soutěže v čele tabulky. Ten by v ideálním případě měl proběhnout 30. října.

autoři: Vladislav Janouškovec , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio