Hokejisté Dlapa a Knot hráli proti bývalým klubům, z výhry se radoval bek Bruslařů

20. leden 2018

Měsíční výročí v novém působišti oslavil vítězstvím hokejový obránce Ondřej Dlapa z Mladé Boleslavi. Bruslaři totiž ve 41. kole extraligy vyhráli na ledě jeho bývalého zaměstnavatele v Chomutově 1:0. Zklamaný tak byl naopak jiný zadák Ronald Knot, který v prosinci zamířil opačným směrem.

Oba hokejisté přiznali, že utkání pro ně mělo speciální náboj. "Určitě je motivace ukázat, když to řeknu blbě, že třeba udělali chybu, že ho vytrejdovali. Pro mě je důležité, že jsem tu spokojený a dostávám velký prostor. Chtěl jsem Boleslav a o to víc mě mrzí, že jsme prohráli," štvala hubená porážka nyní beka Pirátů Ronalda Knota.

Dlouho si po zápase před šatnami povídal s bývalými parťáky Ondřej Dlapa. "Člověk je i trochu nervózní, má tu známé, zná kluky. Ale prvním střídáním to zapomene. Musím říct, že tady byla výborná parta, možná i nejlepší, co jsem kdy zažil a škádlení na ledě, to k tomu patří," řekl Ondřej Dlapa.

Ten si u jediného gólu Kotvana ze druhé minuty připsal nahrávku. Ta byla jeho vůbec premiérová v mladoboleslavském klubu. "Těch bodů moc nezískávám, takže si pamatuju každý. Dám si ho do výstavky," smál se Dlapa.

Bruslaři zůstali v tabulce jedenáctí, ale desátému Chomutovu se k radosti urostlého obránce přitáhli na jeden bod. "Bylo to o šest bodů a už by nám utekli. Každý bod je strašně teď důležitý," těšil se Dlapa zu důležité výhry. "Samozřejmě je to blbý, že místo abychom jim odskočili na sedm, tak nás stáhli na jeden. Ale nedá se nic dělat, musíme sbírat co nejvíc bodů do konce sezóny," burcoval po utkání chomutovský Ronald Knot.

Už v neděli oba týmy sehrají další duel. Piráti hostí na svém ledě Pardubice a Mladá Boleslav nastoupí proti Kometě Brno.

autor: dak
Spustit audio