Hokejisté budějovického Motoru získali extraligový bronz. Je to první medaile v klubové historii od roku 2008

12. duben 2022 06:25

Jako třetí nejlepší tým končí Motor České Budějovice aktuální sezonu hokejové extraligy. Po předcházejícím ročníku, kdy Jihočeši byli poslední, je umístění na stupních vítězů velkým úspěchem. Závěrečný zápas semifinálové série prohrál Motor na ledě pražské Sparty 2:3, série skončila 1:4 na zápasy pro Spartu.

Útočník Jiří Novotný sezonu začínal v krajském přeboru. A zakončil ji před děkujícími fanoušky Motoru v O2 areně. „Užil jsem si to naplno. Původně jsem chtěl klukům pomoct jen na dva zápasy, pak pro mě, popravdě, bylo náročné cestování autobusem, do toho rodina, ale jsem rád, že jsem se takhle rozhodl,“ komentoval.

„Ocitl jsem se v jedné z nejlepších part, ve které jsem během své kariéry mohl hrát, a za to jsem šťastný. Já jsem zastáncem toho, že co se má stát, to se stane, a asi to takhle někdo chtěl. Tak zaplaťpánbů za ten bronz,“ dodal Jiří Novotný.

V týmu byli i další zkušení hráči, kteří táhli Motor v play off. Třeba Michal Vondrka, Lukáš Pech nebo Milan Gulaš, který se po letech vrátil na jih Čech a moc dobře ví, že v téhle sestavě byla šance ještě na větší úspěch.

„My starší hráči, kteří jsme z Budějovic, jsme se takhle perfektně sešli. Povedlo se nám přemluvit Jirku Novotného, který už skončil, aby pokračoval, protože byl strašně platný a takových hráčů není moc, co dokáží svým charakterem strhnout tým. Je super, že jsme to dotáhli až sem, ale samozřejmě nás to bude dlouho mrzet, protože šance byla,“ řekl Milan Gulaš.

V extraligové sezoně 2021/2022 tedy Motor České Budějovice bere po vypadnutí v semifinále bronz za třetí místo. Jedná se o první medaili v historii jihočeského hokejového klubu od roku 2008.

Spustit audio

Související