Hokejista Marek Trončinský potřetí v kariéře oblékne dres Mladé Boleslavi

5. červenec 2015

Říká se, že člověk nikdy nevstoupí do stejné řeky. Existují ale výjimky. Jako v případě hokejového obránce Marka Trončinského. Letní přestup ho zavedl, už potřetí v jeho kariéře, do Mladé Boleslavi.

Poprvé si Marek Trončinský mladoboleslavský dres přetáhl přes hlavu v sezóně 2006/2007. Ještě v první lize a na pouhý jeden zápas. Podruhé se do středočeského celku vydal z ambiciózního Třince v uplynulém mistrovském ročníku.

„Vyplynulo to z toho, že se do Třince vrátil Hrabal a byl přetlak obránců. Bylo to v době, kdy Boleslav sedmkrát prohrála, ale atmosféra v kabině byla dobrá, pozitivní. Podařilo se nám párkrát vyhrát a zase jsem odešel. Kluci už pak vítěznou šňůru drželi,“ zavzpomínal jedenáctinásobný český reprezentant.

Podobný scénář mělo i jeho současné angažmá. Nebylo pro něj rozhodující, že Oceláři přeci jen mají v nejvyšší soutěži vyšší ambice, než boleslavští hokejisté. Hráč se zkušenostmi nejen z extraligy, ale také Kontinentální ligy, především vidí šanci dostat víc prostoru na ledě.

„Jsem rád, že jsem tady, je to paráda. Cítil jsem velký zájem a teď musím odevzdávat odpovídající výkony.“ Mladá Boleslav loni zažila nejúspěšnější sezónu v klubové historii. Tým v předkole play-off vyřadil Plzeň a ve čtvrtfinále potrápil také finalistu z Třince.

„Doufám, že nám to pomůže v sebevědomí. Bolka byla vždycky smířená s tím, že nějak začne a pak to zkusí. Teď už si kluci zkusili, jaký to je nehrát jenom baráž. Je potřeba chytit začátek,“ vyhlíží další sezonu Trončinský.

Jednoduše řečeno, loňský výsledek by se podle zkušeného obránce měl podepsat na větším respektu ze strany soupeřů.

„Hodně bude záležet na ‚Vejbovi‘, jak se mu bude dařit. Musíme ho dostat do pohody. Když udělá přes 40 bodů, tak to bude dobrý. Budou mít body i ostatní i tým. Je to autorita. Hodně toho dokázal a musíte k němu mít respekt,“ dodal Marek Trončinský.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio