Hokejista Jaromír Pytlík se stal novou posilou kladenských Rytířů

10. prosinec 2021

Necelého půl roku vydržel ve Finsku hokejista Jaromír Pytlík, který byl loni draftován New Jersey Devils. Dvacetiletý útočník se neudržel v kádru ligového Kuopia, za které odehrál bez bodu jen pět zápasů. Dalších dvanáct přidal o soutěž níž, ve finské soutěži Mestis. Za tým IPK se trefil třikrát, ale další góly už nepřidá. O víkendu se stal posilou extraligového Kladna.

"Já jsem věděl, že je tam možnost odejít, protože jsem tolik nehrál v prvním týmu. Cestoval jsem mezi dvěma týmy, mezi Mestisem a ligou. Hrál jsem dobře, ale chtěl jsem zpátky do Česka, abych se mohl rozvíjet a pracovat na sobě. Je mi dvacet, mám se ještě co učit a musím se zdokonalovat. Rozhodl jsem se, že tohle bude nejlepší cesta," vysvětluje svůj návrat do Česka Jaromír Pytlík.

Do extraligy před lety nakoukl v dresu Vítkovic, teď ale zamířil do Kladna, kde má za spoluhráče veterány Jágra a Plekance. "Určitě tam bylo víc nabídek, ale nejvíce se mi líbila právě tahle. A od takových hráčů, když ještě hrajou, je super být s nima v kabině nebo na trénincích. Jsou to maličkosti, ale do budoucna si z toho vezmete strašně moc. Budu na ně koukat a budu se snažit hodně se od nich naučit," říká mladý hokejista.

A pokud vás zajímá, zda přesun do Kladna doporučil svému synovi také Jaromír Pytlík starší, uznávaný dovednostní hokejový kouč, poslechněte si reportáž.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.