Hokej hraju od 3 let, hokejbal jsem začal vloni, říká talent libereckého týmu Vojtěch Šimůnek

26. červenec 2020

Ve svých 13 letech platí Vojtěch Šimůnek za velký talent nejen libereckého, ale také českého hokejbalu. Trenér v něm vidí tahouna týmu.

Čtěte také

Ve 13 letech mají sportovci před sebou vlastně celou kariéru. Platí to i o libereckém Vojtěchu Šimůnkovi. Objevil se v mládežnickém reprezentačním výběru a nedávno si v dresu mateřského HBC Liberec zahrál také exhibici proti osobnostem nejen ze světa hokeje, ale také třeba fotbalu. „Byla to nádhera,“ vzpomíná Vojtěch Šimůnek na týden starý zážitek, kdy proti němu stáli na hřišti třeba fotbalisté Luděk Zelenka a Přemysl Kovář a s nimi hokejisté Michal Bulíř, Marek Pinc a také Martin Čakajík s Lukášem Vatuchem. Právě k hokeji měl aktuálně talentovaný hokejbalista velmi blízko. „Hraju hokej už od 3 let, hokejbal jsem začal hrát vloni, je to vynikající…,“ říká.

„Vojta se dostal do finálního výběru a je v týmu takovým tahounem, ty hokejový zkušenosti jsou hodně znát,“ vložil se do povídání trenér Jan Šťastný. Uvědomuje si, že na nějaké předpovědi, kam až by to mohl Vojtěch Šimůnek nebo někdo z jeho vrstevníků dotáhnout, je příliš brzy. Vnímá ale, že on i jeho spoluhráči mají chuť na sobě pracovat a ne jen sedět s mobilem v ruce nebo u počítače. „Je to vidět na každém tréninku, nesetkáváme se s tím, že by někdo řekl, že se mu nechce. My se zase snažíme sestavovat jim ty tréninky na míru, motivovat je, rozebíráme s nimi, co je baví a co je nebaví,“ dodává trenér.

Tomu pak odpovídají výsledky a také pozvánky do mládežnických reprezentačních výběrů. Jak se do takového výběru dostat? A jaké má Vojtěch Šimůnek sportovní přání? Poslechněte si reportáž.

autor: ppe
Spustit audio

Související