Hokej děti nejlíp připraví na život, říká Jágr. Situace okolo jeho angažmá se mění každý den

29. srpen 2017

Hokejový svaz, Středočeský kraj a Jaromír Jágr. Všechny dohromady teď spojuje Sportovní centrum mládeže sdružující Kladno, Slaný a Kralupy nad Vltavou. A ještě než si Jaromír Jágr stále čekající na novou smlouvu obul brusle a stal se jedním z hráčů pod dohledem širokého trenérského týmu.

„Nerad bych předbíhal. Zatím zůstaneme u hokeje a pak uvidíme, co bude dál. Existuje spousta možností a dennodenně se všechno mění, takže uvidíme. Jednoho dne si můžu říct, že skončím a půjdu jiným směrem,“ řekl Jaromír Jágr novinářům ve Slaném.

Do středočeského města ale nepřijel vyjednávat o smlouvě, ale zatrénovat si s mladými hokejisty ze Sportovního centra mládeže.

„Nejde jen o sport. Vždycky jsem věřil tomu, že hokej vás nejlépe ze všech sportů připraví na život. Naučíš se respektovat soupeře i spolupracovat jeden s druhým. Musí tam být nějaká pokora, aby si něco v životě i hokeji dokázal,“ říká majitel kladenských Rytířů Jaromír Jágr.

Na zimním stadionu ve Slaném trénoval Jágr s mladými hokejisty pod dohledem Martina a Libora i Petra Procházkovi, Davida Čermáka nebo Josefa Zajíce.

Jaké vlastně je trénovat Jaromíra Jágra? „Pro mě je to nezvyklá zkušenost, ale je příjemné ho vidět, že se snaží dělat moderní prvky. Snažil se radit dětem a dělat to, co ti kluci,“ řekl Petr Procházka, který měl Jágra v tréninkové skupině.

Hokejisté, se kterými Jágr ve Slaném hrál, byli ve věku od devíti do patnácti let a z přítomnosti hrající legendy byli nadšení. „Známe ho od té chvíli, co hrajeme hokej,“ chlubili se dva jedenáctiletí kluci. Místo hokejových kartiček dnes sbírají samolepky, ty Jágrovy jsou na čestných místech v albech. „Ale dneska jsem s ním nemluvil,“ zalitoval slánský talent.

O výchově hokejových talentů pak „osmašedesátka“ mluvila na tiskové konferenci. „Nechci, aby to došlo tak daleko, že hokej budou dělat jen děti bohatých rodičů. Kdyby kraje a města nepodporovala hokej, možná k tomu dojde. A pak se divíme, že nejsou úspěchy,“ přemýšlí Jaromír Jágr.

autor: fk
Spustit audio