Hokej a České Budějovice patří k sobě, zlobí se fanoušci Mountfieldu

12. červen 2013

Večer by mohlo být definitivně jasno o osudu hokeje v Českých Budějovicích. Pokud se klub nedohodne se šéfem Budějovického Budvaru a vedením města, čeká HC Mountfield stěhování nejspíš do Hradce Králové.

Sejdou se nejvyšší představitelé tří subjektů. Šéf Budějovického Budvaru Zdeněk Boček, předseda představenstva HC Mountfield Miroslav Schön a primátor města České Budějovice Juraj Thoma.

Pokud tři zmiňované osobnosti najdou společnou řeč, hokej v Českých Budějovicích zůstane. Pokud nikoli, přesune se jinam.

„Myslím, že by to bylo hodně smutné. Je to tady tradice a lidi jsou zvyklí tady na to chodit,“ smutně se pousměje jeden z fanoušků.

„Bude to hodně špatné. Až se zdá, že to není možné. Jsem naštvaný, na hokej tady chodím rád,“ zlobí se další.

„Člověk si to jen těžko dovede představit, protože České Budějovice a hokej, to patří k sobě,“ přidává se další z českobudějovických příznivců.

„Doufám, že i když se extraliga přesune, nějakou jinou formou tady hokej zůstane a postupně se zase dostane třeba na tu nejvyšší úroveň,“ věří mladý muž.

Hokej už ale dávno není jen doménou mužů. Na tribuny přicházejí také dámy.

„Jedno mi to není, hokej do krajského města prostě patří,“ myslí si jedna z fanynek.

Čtěte také

Nenašel se nikdo, komu by byl osud hokeje v jihočeské metropoli naprosto lhostejný.

„Radnice asi nemá peníze nebo co. Ale dobudovávala se hala, stálo to spoustu peněz, tak by to asi byla škoda,“ shodují se hokejoví fandové, kteří budou už dnes večer o něco moudřejší.

autoři: kaj , tej
Spustit audio