Herečka Lenka Termerová vystupuje v muzikálu Funny Girl. „Měla jsem chuť to zkusit,“ říká

24. červen 2017

Možná ji znáte z televizních seriálů, z divadelních rolí ve Studiu Ypsilon, nebo také ze slavného broadwayského muzikálu Funny Girl, pokud jste v nedávné době navštívili Studio DVA. Herečka a držitelka Českého lva Lenka Termerová přiznává, že roli přijala především proto, že podobnou ještě neměla a byl čas to zkusit.

„Přišla jsem do nového prostředí a byla překvapená, jak vlídné a laskavé ve Studiu DVA je,“ pochvaluje si nové angažmá – od uvaděček přes personál až po kavárnu se tam člověk cítí dobře.

Ve Funny Girl hraje starostlivou, pečující matku, která vše se sousedkami řeší a bojí se o dceru. A vzhledem k tomu, že v původní hře i tato postava je herečkou, tak přiznává určitou paralelu s její dcerou Marthou Issovou. „Rosa hodně fandí Funny, je židovsky milující, a přitom dělající si legraci se zvé vlastní dcery… Máme to tak trochu podobné s Marthou,“ přiznává s úsměvem.

Na jevišti ale nikdy nechce mládnout – líbí se jí věk, který zrovna prožívá. Už kdysi vracela roli Barunky v Ostravě, ve svých 27 letech si na to připadala stará. „Hrát třeba Julii ve 40 se třeba na velkém jevišti dá, ale mně to přijde nezajímavé,“ nastiňuje.

A právě muzikál Funny Girl byl pro ni výzvou, především měla chuť to zkusit, spíše než si dokázat, že zvládne i tohle. „Takhle já to v životě nemám,“ přibližuje.

Výraznou stopu v její kariéře zanechal i rozhlas – na rozhlasových hrách spolupracovala snad se všemi rozhlasovými režiséry i režisérkami. Původně se sice mikrofonu bála – měla pocit, že všechno odhalí – později ale zjistila, že se dají dělat s hlasem kouzla a předávat emoce.

Funny Girl mapuje příběh jedné z největších hereckých hvězd své doby

Vzpomíná také ráda na spolupráci s rozhlasovým režisérem Karlem Weinlichem, se kterým pracovala například na pohádkách. „U těch lidí jsem viděla, jak milují to, co dělají, že to povolání je jejich koníčkem. Jinak se to ani dělat nedá, a myslím si, že to platí pro všechny profese,“ uzavírá.

Poslechněte si záznam celého rozhovoru: kliknutím na odkaz v tomto článku nebo v iRadiu.

autoři: pst , prh
Spustit audio