Hejnová zaběhla první čtyřstovku pod 52 sekund. Ještě mám rezervu, říká před halovým ME

14. únor 2017

Běžkyně Zuzana Hejnová absolvovala v Ostravě první start halové sezony a hned zaběhla výborný a hlavně vítězný čas 51,96. Po změně trenéra, kdy přešla do Německa za Falkem Balzerem, se zařadila na páté místo na světě v letošní sezoně.

Zuzano, v prvním závodě jste rozběhla čtyřstovku za 51,96. To je na začátek sezony asi dobrý čas?

Jsem maximálně spokojená. Myslím, že trenér mi řekne, že jsem to pomalu rozběhla. Byli jsme domluvení, že to zkusím rozběhnout rychle a uvidíme, kam mi budou stačit síly. Ale myslím, že jsem si ještě rezervu nechala, také příště se dá čas ještě vylepšit.

Cítila jsem, že můžu rozběhnout rychleji, ale přesto si nechat rezervu, to je určitě pokrok.

Vyhrála jste stylem "start – cíl." Soupeřky nestíhaly.

Myslím, že jsem fakt dobře připravená fakt dobře, ale před prvním startem jsem byla nervózní a nevěděla jsem, co čekat. Absolvovala jsem nějaké tréninky, které naznačovaly, jak rychle můžu běžet. Ale přeci jen je první čtvrtka vždy trošku rozpačitá.

Byla tu i vaše velká soupeřka Dánka Petersenová.

Včera jsem se s ní bavila a vzhledem k tomu, jak trénuje, tak jsme na tom o dost líp. Nemají halu a v Dánsku to nejsou profiatleti, nemá ani profesionálního trenéra. Takže hala asi není její silná stránka.

Co vás ještě čeká do HME v Bělehradě?

V sobotu poběžím čtvrtku v Birminghamu, pak mistrovství republiky, kde se ještě dohodneme s trenérem, na jakou půjdu disciplínu. Myslím si, že dvoustovku. Zatím moc nesleduju časy, ale holky běhají poměrně rychle. Ale určitě mám do Bělehradu finálové ambice.

autoři: vman , ddp
Spustit audio