Heinz se baví fotbalem v Hodolanech. Proč jako divák dává přednost Baníku před Sigmou?

16. srpen 2022 13:20

Fotbalista Marek Heinz patřil v devadesátých letech minulého století k elitním střelcům Sigmy Olomouc a prosazoval se také v české reprezentaci. Působil i v ligových soutěžích v Německu, Turecku, Francii a Maďarsku. Teď baví svými technickými kousky v 1. B třídě v dresu FC Sigma Hodolany.

„Hrál jsem tam čtyři roky, když jsem byl malý. A samozřejmě je to trošku něco jiného, ale já jsem tam rád a je neskutečné, kolik tam chodí lidi, jaká je tam atmosféra. Jsem zvědavý, jak to budeme zvládat,“ říká Marek Heinz.

„Teď ale spíš nahrávám. Ta brána už je pro mě daleko, už tam kolikrát ani nedoběhnu.“
Fotbalista Marek Heinz

Jeho hlavním úkolem na hřišti bylo vždy střílet góly. „Teď ale spíš nahrávám. Ta brána už je pro mě daleko, už tam kolikrát ani nedoběhnu,“ směje se bývalý reprezentant.

Zkušený útočník složil poklonu klubu z olomouckého předměstí Hodolany za úspěšné poslední sezóny. „Ten klub byl v minulosti vlastně béčko Holice. Pak to nějak zaniklo, potom tam rostla lebeda, no a teď tam pár nadšenců zase vybudovalo klub úplně z nuly. Je to obdivuhodný výkon a ti kluci si zaslouží velký respekt. Taky fanoušci, jak klub podporují. Je to taková rodina, fakt klobouk dolů,“ zmiňuje Heinz.

Heinze mrzí malé návštěvy na Sigmě

V prvoligovém fotbale dává Marek Heinz přednost Baníku Ostrava před olomouckou Sigmou. „Když už je ten fotbal třeba špatný a nedá se na to dívat, tak na Baníku je aspoň atmosféra. Mrzí mě, že na Sigmu chodí dva nebo tři tisíce fanoušků a je tam komorní atmosféra. Fandí jenom pár skalních fanoušků. Ten klub si zaslouží daleko víc,“ uvádí.

Daří se 45letému fotbalistovi udržovat štíhlou postavu? A jaké má předsevzetí v nové sezoně? Poslechněte si kompletní reportáž Tomáše Minarčíka.

Spustit audio