Házenkáři Talentu Plzeň jsou novými českými šampiony

11. květen 2014

Po vítězství nad Jičínem převzali házenkáři Talentu Plzeň zlaté medaile za titul v házenkářské extralize. Ten vybojovali svěřenci Martina Šetlíka už v minulém kole v Lovosicích.

„Dali mi ze svazu dvě a nevím proč,“ byla první slova Martina Šetlíka, kterému se při rozhovoru s novináři na krku houpaly hned dvě zlaté medaile.

Podobně jako před patnácti lety, když ke dvěma titulům dovedl z pozice pivota tehdejší Kovopetrol.

„Osa týmu byla mezi osmadvaceti a třiceti lety. Měli jsme mezinárodní zkušenosti a patřili jsme do základu nároďáku. Vedle nás rostli Nocarové, Karel Mráz, Štochlové v bráně a další kluci. Na rozdíl od tohoto mančaftu, který teprve začíná,“ porovnal Martin Šetlík tehdejší tým, ve kterém vyhrál titul jako hráč s tím současným, který trénuje.

Pro zlatou medaili si došlo také několik synů slavných otců. Bratři Milan a Jakub Škvařilové a také dvojice Tonar - Blecha. Jejich otcové spolu vyhráli extraligu na konci devadesátých let.

„Přeju mu to, protože to jsou okamžiky, které vám už nikdo nevezme. Pro jeho další rozvoj a motivaci je to hodně důležité. Titul si určitě všichni zaslouží,“ neskrýval dojetí Adolf Blecha.

Jeho syn Jan přitom v době největší slávy plzeňské házené ještě ani nechodil do školy.

„Údajně jsem tady byl i osobně, ale znám to z videa. Krásná atmosféra, krásné zápasy,“ zavzpomínal na hráčskou kariéru svého otce Jan Blecha.

autoři: vja , Vojtěch Bureš
Spustit audio