Házenkáře Filipa Jíchu čeká poslední zápas

14. červen 2018

Nejlepšího házenkáře světa za rok 2010 Filipa Jíchu čeká poslední zápas jeho neuvěřitelně bohaté a úspěšné kariéry. Sehraje ho 16. června v rodné Plzni, kam se sjedou špičky světové házené.

Velká sportovní událost se chystá tuto sobotu na plzeňském zimním stadionu. S kariérou se tady bude loučit odchovanec plzeňské házené Filip Jícha, který svými úspěchy dobil celý svět. Sehraje svůj poslední zápas a při té příležitosti se do Plzně sjedou světoví házenkáři, několikanásobní mistři světa, olympijští vítězové, šéfové předních světových klubů. „Udělám oficiální tečku za kariérou a přivezu do svého rodného města za svou rodinou a přáteli všechny hvězdy, které mě formovaly,“ slíbil.

„Přijede mimo jiné Thierry Omeyer, nejlepší házenkář světa podle počtu získaných titulů. Je to dvojnásobný olympijský vítěz, z olympiády má ještě jednu stříbrnou medaili a je pětinásobný mistr světa. Přijede i Daniel Narcisse a můj mentor Stefan Löfgrenkt,“ řekl Jícha a dodal: „A když už tady světové špičky házené budou, chceme uspořádat autogramiádu a program pro děti, aby věděly, co je házená a co je sport. Protože Plzeň je taková házenkářská bašta a vyrostla tu spousta skvělých házenkářů.

Do Plzně přiveze Filip Jícha také všechny své trofeje. A že jich zrovna není málo. Je dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, několikanásobný mistr Německa, vítěz poháru EHF, český vicemistr nebo vítěz Super Globe.

autoři: jnm , Michaela Svobodová
Spustit audio