Házenkáře čeká 'super den'. Obě české reprezentace budou bojovat o ME

14. červen 2014

Čeští reprezentanti a reprezentantky se chystají na „super den“ házené. Oba národní týmy totiž zakončí v Brně kvalifikační boje jen pár hodin po sobě. Zatímco ženy jsou mistrovství Evropy relativně blízko, muži musí před odvetou play off o světový šampionát hlavně doufat.

„Urputnost, extrémní bojovnost a víra, že menší sportovní zázraky se dějí,“ shrnul kapitán Filip Jícha, co musí čeští házenkáři proti Srbsku udělat, aby dokázali zlikvidovat osmibrankový náskok soupeře z prvního utkání.

Z vysoké prohry se tým dával chvíli dohromady, teď je ale odhodlaný bojovat. A to včetně svého lídra, kterého limituje zranění odrazové nohy.

„Chci lidem předvést, že ve mně koluje energie, kterou dokážu nakazit svoje spoluhráče natolik, abychom se jako tým dokázali poprat o postup,“ říká jeden z nejlepších světových házenkářů, a hlavně hráč, jenž se za každé situace snaží pomoct reprezentaci.

Čeští muži ale musí proti Srbům ukázat už zmiňovaný malý zázrak, to ženy jsou před posledním utkáním kvalifikace o evropský šampionát v lepší pozici. Se čtvrtým týmem posledního mistrovství světa, Polkami, můžou v závěrečném přímém souboji o postup i těsně prohrát.

„Holky v hlavě mají to, že musí vyhrát a postoupit. A s tím do zápasu půjdeme. Prohra o dva góly je taková berlička, kdyby náhodou, my ale kalkulovat nebudeme,“ dává jasně najevo trenér Jan Bašný odhodlanost českých házenkářek. A tu by ještě mohla posílit naplněná hala v Brně.

„Potřebujeme každého fanouška, oni nás mohou donést k úspěchu,“ doufá hlavní ofenzivní zbraň české ženské reprezentace Iveta Luzumová.

Utkání mezi českými a polskými házenkářkami začne ve sportovní hale Vodova v 11:25. Od 13:50 pak budou hrát muži proti Srbsku.

autoři: mva , mau
Spustit audio